A webáruház-alkalmazástól elvárható alapfunkciók

Mielőtt a kényelmi funkciókra rátérnénk, felsoroljuk azokat az alapfunkciókat, amelyeket egy jó webáruház-alkalmazásnak mindenképpen tudnia illik:

- Egyszerű kezelés

- Felhasználó- és jogosultságkezelés

- Könnyű termékfeltöltés

- Termékbesorolás lehetősége

- Megrendelések kezelése

- Vásárlói vélemények

- Biztonságos adattárolás, rendszeres mentések

- Külső program illesztésének lehetősége

Prémium szolgáltatások

Az alapfunkciókon túlmenően rengeteg olyan megoldás létezik a piacon, amelyek egyszerűbbé, kényelmesebbé teszik a webáruház üzemeltetését. 

1.     Korlátlan számú termék kezelése

2.     Automatikus értesítések árcsökkenés és készlethiány esetén

3.     Beszerzések kezelése

4.     Látogatói és termékstatisztikák megtekintése

5.     Akciók és kampányok kezelése

6.     Visszárukezelés

A legtöbb szolgáltatás a termékek kezeléséhez kapcsolódik és nehéz eldönteni, hogy alapfunkciónak vagy prémium szolgáltatásnak minősül, hiszen ameddig csak néhány termék van az áruházban, addig nem vesszük észre az egy termék információinak feltöltésére fordított időt, több ezer vagy több tízezer termék esetén viszont már órákban, napokban mérhető lesz a különbség.

További hasznos szolgáltatások

A prémium szolgáltatások mellett szükség lehet még arra is, hogy a webáruházat össze lehessen kapcsolni más szoftverekkel, az adatokat lehessen exportálni és importálni. Több webshop összekapcsolásánál a készletinformációk szinkronizálva vannak egymással és általában a vásárlói adatbázis is közös. 

Az igazán profi webshop-alkalmazásban bármilyen mennyiségfüggő akciót be lehet állítani. Az Unas VIP csomagjában például beállítható az akció időtartartama, a célcsoport, és a termékeknek még csak azonosnak sem kell lenniük, mint például az egyet fizet - kettőt kap akcióknál.

Nagyon elterjedtek a webáruházak esetén a kapcsolódó terméket, előre összeállított termékcsomagot ajánló up-sell és cross-sell ajánlatok. Nem árt, ha a webshop-alkalmazás képes a megrendelés lezárásánál egy kihagyhatatlan utóajánlat megtételére, amelynél az adott extra termék vagy szolgáltatás az aktuális, éppen leadott megrendeléshez egy kattintással hozzácsapható. 

Összegzés

Ha hosszú távra választ webshop-alkalmazást, akkor az legyen képes az egyre növekvő igényeit kielégíteni, biztosítson lehetőséget, hogy Ön bármikor egy nagyobb szolgáltatáscsomagra térjen át.


Pénzügy