De vajon hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket? Cikkünkben részletesen kifejtjük ezt a kérdést.

Mik azok az étrend-kiegészítő tabletták?

A kapszulák többsége vitaminokkal és ásványi anyagokkal egészítik ki az egészséges táplálkozást. A készítmények nem csodaszerek, ám hozzájárulhatnak az egészséges ideg- és az immunrendszer fenntartásához. A többség azért fogyaszt ilyen termékeket, mert szeretnének fogyni, magasabb energiaszintet elérni, vagy éppen növelni a fizikai és a szellemi teljesítőképességet. A hatásuk minden esetben pozitív, hiszen az egészséges étkezés által be nem vitt tápanyagokat pótolják, természetes módon. 

Ott van például az SD36 étrend-kiegészítő tabletta, amelynek összetevői kizárólag gyógynövényekből áll. A világ három részéről beszerzett hatóanyagok együtt fejtik ki jótékony hatásukat a szervezetünkre. 

Hogyan választható ki a megfelelő kapszula?

A megfelelő tabletta megtalálásához azonban fel kell tennünk magunkban pár kérdést:

- Viszünk-e be a szervezetünkbe napi szinten legalább hat alkalommal egészséges gabnafélét? Lehet szó barna rizsről, rozskenyérről, de akár teljes kiőrlésű tésztáról is. 

- Fogyasztunk-e naponta ötször zöldséget és gyümölcsöt? Ez alól kivétel a burgonya, de jó megoldás lehet egy nagy adag saláta az ebédhez és a vacsorához. Emellé tízóraira és uzsonnára fogyaszthatunk egy almát, egy körtét vagy egy kis szőlőt. 

- Fontos továbbá a minőségi protein is, amiből legalább egy tenyérnyire szükségünk van a szervezet megfelelő működéséhez. Tökéletes lehet egy görög joghurt, zsírszegény túró, alacsony zsírtartalmú tej, de akár egy kis csirkehús is. 

- Eszünk-e elegendő tejterméket? Legyen szó sajtról, joghurtról, tejről, esetleg cottage cheese-ről, fontos, hogy legalább 3 alkalommal vigyünk be belőlük naponta. Ez nagyjából 240 ml tejet, egy kis sajtot és egy kis joghurtot jelent. Ez a kalcium szempontjából fontos, amiből főleg ezekben találhatunk megfelelő mennyiséget. Nem lehetetlen azonban sötétzöld leveles zöldségből is kiegészíteni az adott napi adagot. 

- Iszunk-e naponta kávét vagy teát?

- Dohányzunk-e?

- Esetleg túl sok időt töltünk a napon?

Ezek a kérdések azért fontosak, hogy rájöjjünk, mire is van szüksége pluszban a szervezetünknek. Nem árt persze figyelembe venni az aktív perceket is, hiszen sportolók esetén rendkívül fontos a csontok erőssége. Mivel a megfelelő étrend sem képes megfelelően kielégíteni a testünk minden igényét, így nem árt tehát minőségi étrend-kiegészítőt választani. 

Kulcsfontosságú ezek összetétele, aminél fontos a vitaminok és az ásványi anyagok megfelelő aránya. Amennyiben segítségre van szükségünk, nyugodtan kérjük ki a gyógyszertárakban és bioboltokban dolgozó szakemberek véleményét.


Egészség