Milyen esetekben érdemes konténeres sittszállítást kérni?

Három olyan eset is van, amikor érdemes ezt kérned. Ezek egyike a klasszikus konténeres sittszállítás, amikor sittet szállíttatsz. Ami gyakorlatilag az építési törmeléket jelenti. Ezt ha kicsit ki szeretném fejteni, azt mondanám, hogy minden, ami hulladék keletkezik egy építkezés, bontás vagy felújítás során. Ezek elszállítása a legjelemzőbb, de ezenkívül van még két további eset is.

Amikor kertrendezés van, vagy bármilyen zöldfelület karbantartása, akkor a keletkező zöldhulladék szintén elszállíttatható ezzel a megoldással. És van még egy: a lomtalanítás.

Ha a lomtalanításról beszélünk, akkor sokan nem értik, hogy miért nem az ütemezett lomtalanításra hagyják a lomot. Ennek a fő oka az, hogy nem várt lom hullott az ölünkbe. Ilyen pl. egy öröklés vagy akár egy költözés. Ha költözünk, akkor előfordulhat, hogy az új házunk tele van lommal, mert az előző tulaj “elfelejtett” tőlük megszabadulni. Ilyenkor biztos nem szeretnénk várni az ütemezett, központi lomtalanításig.

Bármelyikről is legyen szó, ha biztosra akarsz menni, rendelj konténeres sittszállítást a Sittszállítás.guru-tól, bennük biztos nem fogsz csalódni.

Mit nem szállíttathatunk így el?

Alapvető szabály, hogy veszélyes hulladékot így nem szállíttatunk. Nem teheted meg, hogy az építési törmelék közé például autógumit vagy akkumulátorokat rejtesz. De ez vonatkozik az olajra, festékekre és hasonló veszélyes hulladéknak számító anyagokra is.

Bár ezek tiltottak, azért érdemes a szállítást végző céggel egyeztetni, hogy van-e erre valami megoldásuk. A legtöbb helyen tisztában vannak vele, hogy lehet ilyen igény is, és elképzelhető, hogy van is valami megoldásuk rá. Mindenképp tájékozódj, és lehet, megoldódik egyúttal ez a problémád is.

Hova tehetem a konténert?

Ez egy igen jellemző kérdés szokott lenni, amikor megérkezik a teherautó az üres tárolóval. De ha itt kezded el kitalálni, hogy hova teheti le, már rég rossz. Ezt jó előre meg kell tervezned, több okból kifolyólag is.

Egyrészt olyan helyre kell tenned, ahol a lehető legközelebb van a keletkező hulladékhoz. Így elkerülheted, hogy túl messzire kelljen vinni a sittet.

Másrészt viszont fontos kérdés, hogy saját telken belül vagy közterületen kerül-e majd elhelyezésre a konténer. Ha telken belül, akkor csak arra kell figyelned, hogy beférjen a teherautó. Ha viszont közterületen kerül elhelyezésre, akkor területfoglalási engedélyt kell szerezni a helyi önkormányzattól.


Munka