Miért nehéz előre megmondani, hogy a jogsid megszerzése mennyibe fog kerülni?

Nehéz előre megmondani, hogy kinek hány gyakorlati órára lesz szüksége a sikeres forgalmi vizsgához. Ez a fajta ismeretlen változó az, ami egy kicsit árnyalja az előzetes kalkulációt.

Bizonyos autósiskolák kínálnak fix áras csomagot, amelyért cserébe garantálják a jogosítványt. A saját érdekükben ugyanakkor rendszerint sok órával terveznek, ezért ezek a lehetőségek egészen magas pénzbeli ráfordítással vehetők igénybe.

Fontos tudnod ugyanakkor, hogy bizonyos kiadásokat közvetlenül az iskolának, más összegeket pedig az illetékes hatóságoknak kell majd fizetned. Nézzük meg őket részletesen.

Milyen kiadásokkal kalkulálhatsz az autósiskola felé?

A közlekedés alapjait magába foglaló KRESZ oktatás, valamint az előre meghatározott kötelező vezetés tartozik bele rendszerint az autósiskolák által biztosított csomagokba. Az érték természetesen függ az adott suli árszabásától, illetve a vezetési órákért elkért összegtől.

Amennyiben a kötelező órák után sikerül a forgalmi vizsga, akkor az iskola felé más kiadással nem kell számolnod. Sikertelen próbálkozás esetén ugyanakkor szükséged lesz pótórákra, amelynek az ára szintén függ majd az előre meghatározott díjszabástól.

Plusz költséget jelenthet még az elsősegély tanfolyam, ami a legtöbb autósiskolánál egyébként elérhető. Ez neked is könnyebbséget jelenthet, így nem kell egy teljesen másik helyre járnod az elsősegély tanfolyam miatt.

Mivel az elméleti és gyakorlati oktatás összköltsége sokak számára okozna komolyabb anyagi megterhelést, ezért a legtöbb szolgáltató lehetőséget biztosít a részletfizetésre is. Így nem kell mindent egyben rendezned, hanem szép fokozatosan tudod egyenként rendezni az aktuális tételeket.

Vizsgadíjak, amelyek szintén beletartoznak a jogosítvány összköltségébe

Ezeket a költség elemeket nem az általad megbízott iskolának, hanem az illetékes hatóságnak, vagy a Vöröskeresztnek fizeted majd. Tételesen 4600 forintba kerül a KRESZ vizsga, 11.000 forint befizetése szükséges a forgalmihoz, a Vöröskeresztnél esedékes elsősegély vizsga összege pedig 8200 forint.

Mindezek mellett elengedhetetlen lesz majd az orvosi alkalmassági vizsgálat is. Bizony, ezért is pénzt fog tőled kérni a háziorvos, szám szerint 7200 forintot.


Autó