Kerti bútor kiválasztása

A kerti bútor kiválasztása minden esetben nagyon időigényes folyamat. Napokat, akár heteket töltünk az internet böngészésével, hogy megtaláljuk a megfelelő darabot. Az udvar lehetőségei általában korlátozottak, ezért a meglévő adottságokhoz kell igazítani az új bútort. Tisztában kell lennünk, mely színek harmonizálnak egymással. Világosabb festésű teraszon is mutathat jól egy sötétebb kerti étkezőgarnitúra.

Praktikussági szempontok szerint is értékelnünk kell a választást, hiszen a fehér vagy nagyon világos színű bútor kültéri használata sok bosszúságot okozhat a rátelepedő por és egyéb szennyeződések miatt.

Ha nem szeretnénk minden használat előtt egy gyors takarítással kezdeni, válasszunk egy közepes vagy közepesen sötét árnyalatot, így a szett mindig tisztának hat, és kevésbé színeződik el a kültéri használat miatt.

Tartsuk szem előtt a megfelelő térkihasználást. Túl kicsi hely esetén előfordulhat, hogy a garnitúra részei egy kupacba tömörülnek, ami esztétikai szempontból sem optimális megoldás. Figyeljünk arra, hogy bőven legyen hely kihúzni a székeket, foteleket az asztal mellől. Saját életünket könnyítjük meg, ha hagyunk helyet a közlekedésnek.

Megfelelő méretválasztással teraszunk kültéri nappali hatását kelti. Ha szeretnénk, hogy udvarunk ízlésesen legyen berendezve, de nem költenénk rá horror összegeket, akkor a Kerti Bútor Webáruháznál kapható polyrattan kerti bútor a tökéletes választás számunkra. 

A műrattan bútorokról

A műrattan kerti bútorok nagyon esztétikus kialakítással rendelkeznek, számos típusuk elérhető a piacon. Fontos figyelembe vennünk a garnitúra anyagát. Az anyaghasználat meghatározza a kényelmet és a tartósságot. A polyrattan bútorok nem szálasodnak a természetes anyagból készült társaikkal ellentétben. Időjárásállóak, ellenállnak a napsütés káros hatásainak, az UV fény nem tesz kárt bennük. Kialakításuknak köszönhetően természetes megjelenéssel bírnak, nem ütnek el a környezettől.

Karbantartásuk egyszerű, a por eltávolításához elég egy puha kefe vagy nedves rongy. Felületük nem oxidálódik, így rozsdásodással sem kell számolnunk. Tartósságuk megközelíti egy keményfa bútorét, árban pedig garantáltan győzelmet arat.

Ne gondoljuk túl

Sok ház esetében probléma lehet a kis méretű terasz. Ilyenkor bátran válasszunk csak egy-egy darabot a garnitúra elemei közül. Ha nem fér el a hosszú, háromszemélyes kerti kanapé, bátran hagyjuk ki a szettből. Válasszunk 2 kisebb fotelt és egy kisebb méretű asztalt. Panellakások, társasházak esetében, ha a teraszt varázsolnánk otthonossá, elegendő lehet egy egyszerű kerti garnitúra, amely 2 székből és egy asztalkából áll.


Otthon