Mi is az a Revolut? 

A Revolut cég 2015 júliusában indult, két orosz úriember által. Szolgáltatásuk lényege olyan bankszámla nyitás és bankkártya használat, amely független a pénzintézetektől. A kártyára feltöltött pénzt középárfolyamon lehet használni, amely nagy előny lehet más szolgáltatókkal szemben. Különösen hasznos ez azoknak, akik gyakran utaznak külföldre. 

Igazán jó vállalkozást indítottak ki a cég alapítói! Hasonló és más vállalkozási ötletek olvashatók Szendrei Ádámnál

Miért éri meg a Revolut kártyát használni? 

Legnagyobb előnye az, hogy a deviza átváltás bankközeli árfolyamon történik, amit a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalatok nem feltétlenül nyújtanak. A devizaszámla kezeléséért nem számolnak fel összeget, a bankkártyáért sem kell külön fizetni. Fontos az is, hogy a rendszeren belül teljes mértékben ingyenes a pénzküldés és a pénzfogadás. Ha pedig probléma adódna, a letiltás is azonnali, egy gombnyomással elintézhető. 

A Revolut kártya igénylésének lépései 

Első lépésként meg kell adni egy telefonszámot, amelyre elküldenek egy linket, amivel letölthető lesz az applikáció. Ezután meg kell adni egy négyszámjegyű kódot, valamint a Revolut is kiküld SMS-ben egy 6 számjegyű kódot, amit be kell pötyögni. Miután ezt megadtuk, kéri a rendszer a személyes adatainkat, többek között a nevet, lakcímet, és e-mail-címet. Ezeken kívül arra is rákérdez, hogy miért szeretnénk használni az appot. Az IBAN számlához el kell küldeni 3500 Ft-ot, de ezután már nincs akadálya a Revolut használatának. A bankkártyára 1-2 hetet kell várni, amit a posta ingyenesen kézbesít, de további virtuális kártyák is igényelhetők. 

A regisztráció gyors és egyszerű. Az alkalmazás felülete pedig rendkívül felhasználóbarát, és lényegében egyetlen gombnyomással tölthető rá újabb összeg. 

De mégis mennyibe kerül? 

A Revolutnál háromféle csomag készült az ügyfeleknek: van egy ingyenes Standard csomag, Premium és Metal. Nézzük röviden, hogy mit tartalmaznak az egyes csomagok!

A Standard csomag ingyenes egyesült királyságbeli számlát, valamint ingyenes IBAN-számlát ad Európában. 150 pénznemet kezel, valamint 75 ezer forint összeghatárig a pénzfelvétel is ingyen van.

A Premium ajánlat havi 2500 Ft-ért vehető igénybe, itt már 150.000 Ft-ig ingyenes a készpénzfelvétel, de elsőbbségi ügyfélszolgálat és biztosítás is igénybe vehető.

A Metal csomag 4.200 Ft-ba kerül, külföldi egészségbiztosítás, 220.000 Ft-os díjtalan készpénzfelvétel, valamint 5 kriptodevizához való azonnali hozzáférés az extra szolgáltatás.


Pénzügy