MATEMATIKA tételek

1.) Melinda 2 csomag 30 db-os wc papírt vásárolt. Férje, Tibor, 5 csomag 10 db-osat. A mama, Erzsi néni 6 csomag 3 rétegű, 16 tekercses Zewa budipapírt vett mellé. Egy tekercs kb. 1000 cm3 helyet foglal.
Befér-e az összes budipapír a Suzuki Ignis 236 literes csomagtartójába?
Amennyiben nem, megoldható-e a szállítás, ha Erzsi mamát a Tesco parkolóban hagyjuk, s ezáltal 80 liternyi hely szabadul fel a hátsó ülésen?


2.) A Szállító Kft. online meetingjén 5-en vesznek részt. Gyula hallja Editet és Kingát, de Pétert és P. Gyulát nem. Edit hallja Gyulát és Kingát, de P. Gyulát csak hallja, illetve Peti néha beakad neki. Kinga lát mindenkit, de csak Editet és Pétert hallja, utóbbit szaggatottan. P. Gyula senkit nem hall, mert Fifike átrágta a hangszórókábelt. Péter mindenkit lát és hall is, de eléggé akad, mert a kölök maxon tölt le nCore-ról. Ábrázolja a kapcsolatokat gráfban, az akadozó kapcsolatokat jelezze szaggatott vonallal!

IRODALOM

Válasszon az alábbiak közül:
1.) Érvelés - Carole Baskin megölte-e a férjét, vagy sem?
2.) Összehasonlítás - Márquez: Szerelem a kolera idején összevetése a Kurvákra ki gondol? c. videóval.
3.) Önálló szövegalkotás - Karantén-e, ha eddig sem mentem sehova? címmel.

TÖRTÉNELEM

1.) Hosszú esszé
Elemezze a pandémia előtti idők mindennapjait! Forrásként használja fel a kapott Tik-Tok videókat, napi vlogokat és a Tények egyik januári adását.
2.) Rövid esszé
Fejtse ki, ön szerint ki bírta jobban a bezártságot: Dobó István katonái a török ostrom idején, vagy a magyar polgárok az elmúlt két hónapban?

FÖLDRAJZ
1.) Jelölje be a vaktérképen a fürdőszobáját, a nappaliját, a konyhát és az alábbi nevezetességeket:
- Apu rejtett NDK-s pornókazetta-gyűjteménye
- Ica mama világháborús sifonérja
- Árminka megyei matematikaversenyes emlékpólója

ÉNEK-ZENE
1.) Énekeljen el egy választott népdalt és egy választott kortárs művet az erkélyen, túlharsogva az ön felett lakó Vali nénit, aki max hangerőn csapatja az Asztro TV-t!

RAJZ ÉS VIZUÁLIS KULTÚRA
1.) Rajzolja le a szobája plafonját emlékezetből!
2.) Művészettörténet esszé: A koronavírusos mémek evolúciója az utazó kínaiaktól a virágcserépbe ültetett operatív törzsig.

TESTNEVELÉS
1.) Üljön fel az ágyban!

(forrás: facebookon terjengő hülyeségáradat)

 


Iskola