A kreatív kellékekre egész évben szükség van 

A húsvéttól kezdve egészen a karácsonyig rengeteg olyan ünnep van, amire érdemes saját kézzel készített dekorációval készülni, hiszen maga az alkotási folyamat megalapozza az alkalom hangulatát. A Valex Decor Kft kreatív kellékek kínálata rengeteg olyan anyagot és eszközt tartogat számunkra, ami jól jöhet a munka folyamán.

Az anyagok tekintetében az egyik legnépszerűbb a különböző méretben és formában kapható fatáblácskák, amelyek jól mutatnak bármilyen lakásdekorációba helyezve. Sajnos az élet nem csak a jó dolgokról szól, előfordul, hogy kegyeleti témában kell alkotnunk valamit, ilyenkor igazán jól jönnek az “Emlékezünk”, a “Hiányzol”, vagy a “Szívünkben örökké élsz” feliratos szublimált dekortáblák. 

Milyen anyagokat használjuk a kegyeleti dekorációhoz?

A kegyeleti dekorációhoz érdemes olyan kreatív kellékeket választani, amelyek természetes anyagból készültek, mivel ezek hamarabb lebomlanak a hulladékká válást követően, mint a műanyag alapanyagok. 

A száraz virágok, illetve a természetes anyagból készült koszorúalapok mindig nyerő párost alkotnak, de a kőkaspó is kiváló alapja lehet az összeállításnak. Díszítésként használhatunk olyan juta anyagból készült szalagokat, amelyek nem terhelik feleslegesen a környezetünket. 

A színek tekintetében válasszuk inkább a nude árnyalatokat, de elmehetünk a barna felé is, illetve a szürke is megfelelő az ilyen alkalmakra. Kerüljük a túl színes, feltűnő kiegészítőket, hiszen ezek kevésbé illenek a szituációhoz! Az elemek rögzítéséhez szükségünk lesz egy ragasztópisztolyra, illetve egy ragasztóbetétre is. Az elkészült munkával kapcsolatban mindig kérjük ki mások véleményét!

Dolgozzunk együtt a családdal!

Amikor kreatív kellékekkel dolgozunk, mindig jól jön egy kis segítség. Gyakran előfordul, hogy össze kell fogni két elemet a ragasztás pillanatáig, vagy jól jön egy-két extra ujj a masnikötésnél. Több szem többet lát alapon az elkészült dísz vélhetően dekoratívabb is lesz, mintha egyedül bíbelődnénk vele. Egy külső szemlélő mindig kiszúrja az esetleges hibákat, és az oda nem illő dolgokat. 

Vonjuk be hát nyugodtan a családot a munkafolyamatba, kérjük meg párunkat, hogy segédkezzen az anyagok adogatásában, méretre vágásában! A gyermekeknek igazi élmény egy ilyen kézműves foglalkozás, ezért remek családi program kerekedhet ki egy-egy dekoráció elkészítéséből. 

A saját készítésű díszek nemcsak a számtalan anyagot ismertetik meg a kicsikkel, de a munkafolyamathoz kapcsolódó koncentráció is jó hatással van rájuk. Legyen szó szomorú vagy vidám alkalomról, az általunk készített kiegészítőkkel kapcsolatban mindig van egy megbúvó jó érzés bennünk. 


Munka