A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az elmúlt tíz év során a 100 napos ünnepséghez kapcsolódva szervezte meg a Ludovika Fesztivált, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a hivatásos szakmák életébe, megismertesse tevékenységüket és családi programokkal közelebb hozza a hivatásrendek világát a szélesebb közönséghez. A korábbi években a Ludovika Fesztivál a 100 napos ünnepséget követően került megrendezésre, idén először azonban három napon keresztül komplex fesztivál keretében várja a kikapcsolódni vágyókat.

A háromnapos rendezvény nyitónapján, május 5-én fellép a Nagyszínpadon Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája, a Tószínpadon a Folk on 45 duo, Grecsó-Hrutka Tandem, a Party Sátorban többek között Tremblay, Pixa, Lotfi Begi, Metzker Viktória és Willcox szolgáltatja majd a zenét. Május 6-án este a Nagyszínpadot a Hősök és a Brains veszi birtokba, míg a Tószínpadon Kollányi Zsuzsi akusztikus duója és Áron András "Apey" várja a fesztiválozókat. A Party Sátorban Korda György és Balázs Klári, Krisz Rudi, Rusty, MRKK, Szeresd a Trashem Bébi és Jumodaddy felelnek a jó hangulatért.

A pénteki napon, május 6-án a Ludovika Szabadegyetem rendhagyó előadássorozatának keretében számos érdekes előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. 11 órától 16 óráig hat sátorban elismert egyetemi, hazai és nemzetközi szakértők, valamint ismert közszereplők közreműködésével többek között szó lesz a technológiai fejlődés különböző dimenzióiról, a pilóták különös világáról, a mesterséges intelligenciáról, de a világűrről és a vízkrízisről is, valamint fény derül arra, milyen egy vérbeli profilozó munkája, és bemutatkozik a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram is.

Május 7-én igazi családi nap veszi kezdetét a 100 napos ünnepséget követően, az Alma Együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje mellett az Iszkiri Zenekar szórakoztatja majd a legkisebbeket. Aki kíváncsi a hivatásrendek mindennapjaira, egyebek mellett betekintést nyerhet a Magyar Honvédség múltjának és jelenének életébe, megnézheti a rendészeti és katasztrófavédelmi gépjárművek bemutatóját vagy a tűzszimulációs bemutatót, de tanúja lehet annak is, hogyan zajlik egy műszaki mentés. A rendezvényen bemutatkozik a Ludovika SE is, a kalandvágyók pedig próbára tehetik ügyességüket az akadálypályákon és az Orczy Kalandparkban.

Május 5-én és 6-án az esti koncertek belépőjeggyel látogathatók. Május 6-án a Ludovika Szabadegyetem, valamint a 7-ei egész napos családi programokon a részvétel ingyenes!


Életmód Laza