Mik befolyásolhatják az árakat?

Mik azok a tényezők, melyek befolyásolhatják az árakat manapság? Sokat keresgéltünk a neten, hogy egy igazán jó, ide vágó cikket találjunk. Végül a Gremmédia blogján talált cikket találtuk megfelelőnek.

A weboldal aloldalainak száma

Hány aloldalból (azaz látogató oldalból) áll az adott weboldal? Ez egy nagyon lényeges szempont. Egy egyetlen oldalas (One-Pager) weboldal ára nagyjából 80 ezer forint. Egy 5-6 aloldalból álló weboldalért akár 120 ezer forintot is elkérhetnek. Egy 20-30 aloldalas weboldalért pedig 200-300 ezer forint a reális ár.

A weboldal designja

A weboldal designja nagyon meghatározó lehet. Egy jobb designnal rendelkező weboldal nem feltétlenül kerül többe, ugyanis sok, remek, előre elkészített, sablonból álló weboldal található manapság az interneten. Azonban, amennyiben kifejezett igény lenne, hogy egyedi design alapon készüljön el az oldal, akkor fontos tisztában lennünk azzal, hogy a végső ár is magasabb lesz.

Egy sablonból készült egyszerűbb weboldal ára 80.000-150.000 forint között mozog. Míg egy egyedi design alapú oldal 200.000 Ft-nál kezdődik.

A weboldal motorja

Vannak olcsóbb weboldal motorok, és vannak drágábbak is. Nagyon fontos annak a meggondolása, hogy milyen weboldal motorra ruházzunk be, ugyanis később a csere nehezebb lehet. A WordPress kétségkívül a legolcsóbb megoldás, azonban nem feltétlenül optimális ezt használnunk. Egyre több webfejlesztő panaszkodik annak korlátai miatt.

A weboldal nyelve

Egy több nyelvű weboldal mindig többe kerül. Egy több nyelvű honlap ára alapból nem duplája az eredeti weboldalénak, viszont jelentősen megemelheti a végső árat. Például, ha egy weboldal alapból 100.000 Ft-ba kerülne, akkor egy két nyelvű oldal ára minimum 150 ezer forint.

A weboldal admin felülete

Milyen tartalmak szerkeszthetők a weboldalunkról? Mennyire könnyű azokat szerkeszteni? Milyen lehetőségek vannak ilyen téren? Ezek nagyon fontos szempontok, amiket érdemes mérlegelni. Hiszen, ha rengeteg tartalom található a honlapon, és ezeket mind-mind szerkeszteni szeretné az adminisztrátor, akkor az egy plusz munka lehet. Például, a mybutor.hu honlapnak az ára ebből adódóan kicsit magasabb lehetett. Hiszen, minden egyes tartalom szerkeszthető az adminisztrátori felületről is.

Mégis mire számíthatunk?

Ez attól függ. Egy nagyon egyszerű, CV-jellegű bemutatkozó honlap ára nagyjából 80.000 Ft körül mozog, vagy egy sima blog oldalé. Azonban egy egyedi design alapú, komplex adminisztrátori felülettel rendelkező honlap ára 400.000 Ft is simán lehet.


Munka