Webáruház bérlés: megéri?

Sokan a webáruház alapításakor valamilyen “dobozos” megoldást választanak, vagyis csak “bérlik” az áruházat. Az ő számukra az látszik, hogy egy előre elkészített rendszerbe kell feltölteni a termékeiket, amelyet aztán korlátozottan, de az igényeikre tudnak szabni. Ez azt jelenti, hogy akár képzett infromatikus segítsége nélkül is jól tudnak boldogulni. Ami az egyik oldalon előnyt, az a másik oldalon viszont komoly hátrányt jelenthet. 

Míg a bérelt webáruházak infrasturktúrája adott, az egyedi fejlesztésű vagy már meglévő motorra épített, de saját magunk által üzemeltetett webáruház sokkal jobban a termékeinkre és a vállalkozásunkra szabható.

A webáruház bérlés jó megoldás, ha még nem tudjuk pontosan, belevágjunk-e. Jó megoldás lehet átmenetileg is, ha nem vagyunk meggyőződve arról, hogy az ötletünk működik-e. Ha viszont nagyban gondolkodunk, érdemes az egyedi fejlesztés mellett dönteni.

Nem csak dizájn és marketing

Az egyedi fejlesztésű honlapok ára nagyon változó. Szerencsére az új megoldásoknak és a szakemberek felkészültségének köszönhetően ma viszonylag megfizethető áron is találhatunk megfelelő minőségű megoldásokat. Ha egy kicsit képezzük magunkat, az egyszerűbb feladatokkal akár minden informatikai háttérismeret nélkül is jól boldogulhatunk. 

A weboldal készítés azonban nem csak dizájnból és marketingből áll. A weboldal üzemeltetése is nagyon fontos része a folyamatnak. A weboldal szerver oldali védelme, megfelelő gyorsasága, folyamatos elérhetősége múlik azon, hogy mennyire megbízható a mögötte álló technikai háttér.

Ezért fontos a kiszervezés

A webáruház üzemeltetés kiszervezése azt jelenti, hogy rengeteg bonyolult informatikai feladatról az üzemeltető helyettünk gondoskodik. Ahelyett, hogy a teljes műszaki részt át kellene látnunk, nekünk bőven elég csak az alapokat ismerni. A többit szakértők oldják meg helyettünk. 

Az általuk nyújtott biztonság már önmagában is komoly versenyelőny a piacon. A megfelelő szakembergárda megtalálásával nem hogy nem növekednek a költségeink, de valójában spórolhatunk. Érdemes ezt a feladatot egy külsős cég kezébe adni, hogy mi csak az értékesítésre koncentrálhassunk. 


Pénzügy