Szoláriumozás előtti készítmények

A szoláriumkozmetikumok speciálisan olyan készítmények, melyek jelentős részét a szoláriumgépbe való befekvés vagy beállás előtt kell használni. Ezek segítségével ugyanis sokkal gyorsabban érhető el barnulás, mint a használatuk nélkül, nem beszélve arról, hogy a kialakult barnaság tartósabb lesz a kozmetikumnak köszönhetően.

Emellett persze a bőr hidratálásában szintén szerepet játszik, ami azért kiemelkedő, mert a megfelelően hidratált bőr gyorsabban és egyenletesebben barnul, mint a száraz. Nem beszélve arról, hogy az egyes krémek anti-aging hatóanyagokat szintén tartalmaznak, melyek segítségével megelőzhető az apróbb ráncok kialakulása.

Mivel jellemzően kellemesen erős illatuk van, ezért a tipikus „szoliszagtól” sem kell tartanunk, hiszen a szoláriumkozmetikumok használatával elkerülhető annak kialakulása.

Továbbá fontos kiemelni, hogy bár ezek a termékek nem tartalmaznak fényvédőt, de a szoláriumozás alatt az UV-fény káros hatásaitól megvédik a bőrt, hiszen megkötik a szolizás során ott keletkező szabadgyököket.

Szoláriumozás utáni készítmények

A szoláriumozás utáni készítményeket jellemzően két szoláriumozás között kell használni. Ezek elsődleges célja a bőr megfelelő hidratálása és táplálása, de segítenek a bőrben lévő káros szabadgyökök megkötésében is.

Természetesen erre a célra megfelelő lehet lényegében bármilyen jó minőségű testápoló, vagyis ha van kedvencünk, nem kell lemondanunk róla.

Kerülendő kozmetikumok szolárium használata során

Tény, hogy a mai világban már egy laza téli sétához is ajánlott fényvédővel bekenni magunkat, hogy elkerüljük a káros sugarak által okozott problémákat. De ha szoláriumozni készülünk, akkor a fényvédő készítmények alkalmazását legalább a szoli idejére kerülni kell, hiszen ha védjük magunkat az UV-fény ellen, akkor lényegében minimálisan sem fogunk lebarnulni.

Szintén kerülendő közvetlenül szoláriumozás előtt a bőrradír használata, mert az eltávolított hámréteg miatt a bőrünk hajlamosabb a leégésre. Éppen ezért ha a bőrradírozás már nagyon aktuális, akkor utána legkorábban 48 óra múlva keressük fel a szoláriumszalont.

Amennyiben te is szeretnéd a barnaságod szoláriumkozmetikumok használatával tartósabbá tenni, nézz szét a Hollandimpex oldalán, és rendeld meg a számodra megfelelő termékeket!


Egészség Életmód