Bluetooth kapunyitó - ami kapcsolatot teremt

A Bluetooth egy olyan vezeték nélküli kapcsolatot jelent egy vagy több eszköz között, mint amilyen a wifi, csak attól lényegesen kisebb hatótávolsággal és átviteli sebességgel (1-24 Mbps) rendelkezik. 

Az Ericsson mérnökei találták fel a technológiát még 1994-ben, azóta már számos változáson ment keresztül a szabvány. Folyamatosan fejlesztik, korszerűsítik, aminek eredményeképpen mára már annyira elterjedt és népszerű, hogy a mindennapjaink szerves részévé vált. Sokféle eszköz esetében alkalmazható: telefon, tablet, fejhallgató, hangfalszett, nyomtató vagy éppenséggel a Riasztobolt.hu kapunyitói esetében is. 

A Bluetooth kapunyitó fizikai csatlakoztatás nélkül működik

Ez pedig nagyon kényelmessé és egyszerűvé teszi a használatát, mert így nincsenek vezetékek és kábelek. A Bluetooth két eszköz között teremt közvetlen pont-pont kapcsolatot a 2.4 Ghz-es sávban. A hatótávolság általában rövid, jellemző módon 10 méternél kevesebb.

Használatba venni ezeket az eszközöket az első párosítás után lehet, majd ha be van kapcsolva és elérhető, a csatlakozás automatikusan megtörténik. A Bluetooth-t lényegében azért alkották meg, hogy az akkumulátoros, hordozható eszközök kommunikálni tudjanak egymással. A Bluetooth eszközökben van egy Bluetooth chip, amihez tartozik egy rádióeszköz és egy külön szoftverkód. Amikor Bluetooth kapcsolat jön létre két vagy több eszköz között, egyetlen készülék veszi fel a mester szerepét, aminek a többi alárendeltként működik.

Mit tudnak a Bluetooth kapunyitók?

A Bluetooth kapunyitók taníthatóak, ami azért szerencsés, mert Ön is könnyedén tudja majd használni őket. Mi mindent tudnak? Lássuk:

- A kis méretű dobozok saját elemről működnek, akár 3-5 évig is - elemcsere nélkül. A használatuk gazdaságos és egyszerű.

- A Bluetooth kapcsolat kültéren kb. 15-20 méteres hatótávolságú, nincs szükség hozzá sem a telefonra, sem a kapunál internet jelenlétére.

- Alkalmas az összes 433 MHz-es és 868 MHz-es fixkód és a legtöbb 64 bites ugrókód megtanulására. 

- Egy applikációból akár több okosító is vezérelhető, ezzel korlátlan számú kapu nyitható

- Gyorsan lehet programozni

- A legmagasabb szintű védelemmel rendelkezik

- 2 perc alatt telepíthető, ami nagy könnyebbség, hiszen nem kell szerelőt hívni hozzá

Miért jó a kapunyitó?

A Bluetooth kapunyitó több szempontból is jó:

- Kényelmes, mert a kapunyitáshoz nem kell kiszállni - ennek nagy a jelentősége zuhogó esőben vagy télen, amikor a havat hordja a hideg szél

- Gyors, sok időt meg lehet vele spórolni a reggeli rohanásban

- Nem kell erőt kifejteni, a ruháját beszennyezni a kapuszárnyak nyitásával

Szerezzen be Ön is Bluetooth kapunyitót, és élvezze az általa biztosított komfortot! 


Otthon