Árajánlatot persze mindig kérhetünk 

Ha megérett bennünk az elhatározás, és végérvényesen letettük a voksunkat a napelemes rendszer telepítése mellett, első lépésként árajánlatot kell kérni a szimpatikusnak vélt szolárrendszerek forgalmazásával és telepítésével foglalkozó cégtől. A végső árajánlat természetesen csak abban az esetben készülhet el, ha a kivitelező cég meghallgatta az igényeinket és a terepet is felmérte. Ez az utóbbi a személyes találkozó keretén belül valósulhat meg. Figyelem! Az a cég, amely a rendszer végső összegét személyes terepszemle nélkül kommunikálja le, nem megbízható!

Melyek a napelemes rendszer ár befolyásoló tényezői?

Az első és legfontosabb szempont, ami a végső összeget alakítja, maga a rendszer nagysága. Értelemszerűen, minél magasabb az adott háztartás energiaigénye, annál nagyobb teljesítményű rendszerbe kell invesztálni a lakóknak. Az épület tájolása, a szerkezet dőlésszöge és a panelek esetleges leárnyékoltsága is számottevő tényezők. Annak érdekében, hogy a napelem minden paramétere megfeleljen az igényeinknek, a helyszíni felmérés elengedhetetlen.

A napelemes rendszer ára és a berendezés minőségének kapcsolata

A szóban forgó befektetés komolyságát bizony nem érdemes elbagatellizálni, ha hosszú élettartamú, minden szempontból ideálisan operáló napelemes rendszer tulajdonosai szeretnénk lenni. A minőség vonatkozásában pedig kizárólag a prémiumszínvonalú termékek váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. A vásárlás során érdemes a sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező cégek palettájáról válogatni. Bár ezen rendszerek ára valóban magasabb, mint a középkategóriás produktumoké, viszont az élettartamuk, a teljesítményük is jobb, sőt: a beszerzési és telepítési költségeiket is jóval hamarabb megtérítik, mint a minőségükben nem kiemelkedő berendezések.


Pénzügy Otthon