Sokaknál a home office csak rontott a helyzeten, vannak, akiknek a lehető leglehetetlenebb időkben kell meetingeken részt venniük. És ha túl is vagyunk a munkán, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy helyt kell állni a többi fronton is. Hiszen a család, a barátok is igénylik a társaságunkat, és a házunk sem tartja rendben saját magát.

Miben segíthet egy masszázsmedence?

Segít kiszakadni a mókuskerékből. Abban már alapvetően van valami fejedelmi érzés, ha egy fárasztó nap után elmerülsz egy jakuzzi meleg vizében. Ha rendszeresen sportolsz, segít, hogy az igénybevett izmokat megmasszírozza, de abban az esetben is hasznodra válik, ha sokat ücsörögsz számítógép előtt és sokszor úgy érzed, minden tagod el van gémberedve.

Akár napi 20 perc a jakuzziban is lendületet tud adni a szív- és érrendszernek. A hidromasszázs segítségével sokkal jobb lesz a vérkeringésed, fittebbnek érzed magad tőle.

Szeretnéd Te is, hogy a nyugalom szigete karnyújtásra legyen tőled az otthonodban? Nézd meg a Caldera Spas oldalát, ahol kifinomult formájú ergonomikus medencék várnak!

Hogyan relaxálj a jakuzziban?

Egy jó masszázsmedence teljesen ellazít és kikapcsol. De csak ha hagyod. Ha szeretnéd teljesen kihasználni a jakuzziban rejlő relaxációs lehetőségeket, építs köré egy saját kis rituálét. 

Első lépésként teremts nyugodt környezetet. Gyújts gyertyákat, használj illatanyagokat, tegyél be egy nyugtató lágy zenét (lehetőleg instrumentális zene legyen, hogy ne a szövegre figyelj), és ami nagyon fontos: tartsd a mobilod és a kütyüket távol! Ha lehet, inkább egy másik helyiségben, hogy ne is halld, ha pittyen, rezeg, csörög. Ha az eszközeid a közeledben vannak, pillanatok alatt kizökkentenek, és akkor vége az idillnek. 

Második lépésként pedig találd meg, hogy mi az, ami Téged igazán kikapcsol egy hidromasszázs közben. Az eszközök és nyüzsgés miatt sokan már nem képesek arra, hogy 20 percen át csak feküdjenek és semmit tegyenek, de jó hír, hogy ez fejleszthető. Kezdetben vagy egy jó könyv, vagy egy relaxációs hanganyag is a segítségedre lehet, hogy megtanuld szinte gombnyomásra kikapcsolni a fejedben zakatoló kérdéseket és információkat.

De miért is jó ez?

A stressz a 21. század népbetegsége. Hamar bele lehet esni a körforgásába, és igen nehéz tőle megszabadulni. Ha túl nagy rajtad a nyomás akár a munkahelyeden, akár a magánéletedben, és ezt nem megfelelően kezeled, akkor akár alvásproblémákhoz is vezethet, ami miatt pedig még rosszabb lesz a stressztűrésed. Ezért fontos, hogy szánj magadra napi fél órát, ami csak a tiéd, kiüríted az elmédből a gondolatokat. Egy lazító fürdőzés a jakuzziban lefekvés előtt garantálni tudja Neked a pihentető alvást, hogy hosszú távon is könnyedén vedd az akadályokat.


Egészség Sport Utazás