A filteres gyógynövények a szervezet egészségéért

A gyógynövények tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan antioxidánsokkal, amelyek fogyasztása mind rövid, mind hosszú távon egészségügyi előnyökhöz vezetnek. A gyógyteák fogyasztása a gyógyításban közrejátszó szerepük mellett kiváló alternatíva lehet a napi folyadékbevitel esetén is. A tea nem cukros, és nem tartalmaz koffeint, így a víz mellett egészséges ital lehet a mindennapokban.

Bár a név mást sugall, de a gyógytea nem a teanövényből készül, hanem az adott növény leveléből, virágából, gyökeréből vagy a gyümölcséből - általában szárítással. A szárított és aprított növény újbóli áztatásával kaphatjuk meg a jótékony hatású teát.

A különböző ízű gyógynövények széles skálájából lehet válogatni ahhoz, hogy a növények más-más előnyeit kihasználva, minden testi problémára gyógyírt találhassunk. A teák egyszerűbben elkészíthető változata a NapiBio.hu-nál beszerezhető filteres gyógynövénytea

Több száz különböző gyógytea fogyasztható, amelyek mindegyike különböző ízekkel és előnyökkel jár, az alábbiakban pár olyan esetet emelünk ki, amikor számíthatunk a gyógynövények jótékony hatására.

Milyen esetekben kereshetünk filteres gyógyteák formájában megfelelő gyógyírt bajunkra?

Az emésztési zavarok, puffadás és székrekedés esetén a gyógyteák azzal, hogy segítenek a zsírok lebontásában, felgyorsítják a gyomor kiürülését, így elősegítik a mielőbbi javulás állapotát. Ezekre a tünetekre a legjobb gyógytea a pitypang-, a kamilla-, a fahéj-, a borsmenta- és a gyömbértea lehet.

A megfázásos tünetek esetében a bodza-, a gyömbér-, a kakukkfű- és az édesgyökértea hozhatja a megfelelő megoldást. Ezek a teák kiválóan alkalmasak az immunrendszer általános erősítésére is, ugyanis a bennük található antioxidánsok és vitaminok segítik a fertőzések elleni védelmet. 

Bizonyos gyógyteák a gyulladások csökkentésében játszhatnak nagy szerepet, így az ízületi fájdalmak és más gyulladás esetében a gyömbér tea és a zöld tea is segíthet.

A zöld tea antioxidáns tulajdonsága - továbbá - általánosságban segíthet a bőr, és a teljes test öregedési folyamatainak késleltetésében. 

Több gyógynövény a stressz és a szorongás enyhítésében adhat segítséget. Leggyakrabban a kamillateát említik a stressz enyhítésére és álmatlanság ellen: az esti lefekvés előtt, ha az ember iszik egy-egy pohárral, nyugodt éjszakára számíthat. 

Összességében elmondható, hogy a megbetegedések esetén érdemes olykor a természetgyógyászat felé is fordulni, hiszen sok esetben a növények által adott gyógyteákban is megtalálhatjuk a megoldást egészségügyi problémánkra.


Egészség Gasztro