A jó bőrönd a legfontosabb tényező!

A fapados és charter járatokon a bőrönd maximális súlya általában 15 kg, amit túllépve nagy összegű felárat vagy köteles fizetni. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, tarts be az alábbi tanácsokat!

Válassz könnyű, puhafedeles bőröndöt! Ezek a típusok akár 1-2 kg-ot is spórolhatnak neked a keményfedelű társaikkal szemben.

Vagy válassz könnyű, polipropilén anyagból készült keményfedeles bőröndöt, amik már ugyanolyan könnyűek, mint a puhafedelesek, viszont sokkal strapabíróbbak náluk.

A legbiztosabb mérés érdekében szerezz be egy bőröndmérleget, így az odaúton és visszafelé sem érhet váratlan meglepetés a reptéren.

Helytakarékos pakolás

A pakolás mindig tervezéssel kezdődik, ezért előre készítsd ki a ruháidat, és törekedj a minimalizmusra. Természetesen készülj fel minden szélsőséges időjárásra és váratlan esetre is pótruhával, de ne vidd magaddal a fél gardróbod!

Mínusz egyedik lépésként kezdj a táskák kiürítésével. A régi blokkok, mindenféle pontgyűjtő és törzsvásárlói kártyák, papírzsebkendők és aprópénz mind-mind helyet foglalnak, amelyekre nincs szükséged, és még meg is nehezítik a holmijaid megtalálását.

A nagy utazók leghasznosabb tippje, hogy mindig pakolj egy váltás ruhát és cipőt a kézipoggyászodba, ha a bőröndöd valamilyen úton-módon elveszne.

Válassz kevés, de praktikus lábbelit, hiszen ezek foglalják a legtöbb helyet, és igen súlyosak is lehetnek. Utazz a legnagyobb, legnehezebb cipődben, hiszen a repülőn amúgy is hideg van!

A tisztálkodószereket töltsd át kicsi, 100 ml-es tubusokba, vagy válassz kimondottan utazási kiszerelésben is kapható termékeket.

Nőként különösen nehéz dilemma a pakolás, hiszen általában több holmira, fehérneműre és női higiéniai termékre is van szükség. A Holidayshop.hu webáruház praktikus és csinos női táskáiba könnyedén és helytakarékosan pakolhatsz!

Mérlegelj!

Az utazás bizony áldozatokkal jár, ezért érdemes mérlegelni, mit viszünk és mit nem. 

A kompromisszumok terén is lehetünk kreatívak, kedvenc könyveink helyett egy E-book olvasó jóval kevesebb helyet és súlyt foglal! Laptop helyett válasszunk tabletet, hiszen hacsak nem business útra megyünk, inkább a tengeren és ne az interneten szörfözzünk!

A kedvenc, nagy kézitáskád helyett válassz egy összehajtható hátizsákot vagy vászontáskát, ami kis helyen is elfér, és könnyen pakolható. Akár a helyi piacra mész, akár hazafelé a reptéren vásárolsz valamit, jól jöhet egy praktikus és gyorsan előkapható darab!

Végül pedig válassz utazáshoz való pénztárcát, amiben nem viszed az összes pontgyűjtő kártyád. Csak a legfontosabb iratok, bankkártya és készpénz legyen nálad, melyhez kapható ruha alá rejthető pénztárca is. Rengeteg helyet foglalnak a felesleges kártyák és kuponok, amik nagy részét külföldön be sem tudod váltani.

Ha utazás előtt állsz, szerezd be a táskád és az utazó kellékeid a Holidayshop.hu webáruházban! Tedd komfortossá és praktikussá a vakációt a minőségi termékekkel!


Életmód