Miért van szükség párkányra?

Biztos felmerült már Önben a kérdés, hogy miért van szükség párkányokra. Az esztétikus látvány mellett azonban jóval több haszna van egy szép műanyag párkánynak.

A párkány fő feladata ugyanis a külső és belső falak védelme. Egy jó párkány összegyűjti, majd a belső térbe szivárogtatás nélkül elvezeti a felületére eső csapadékot, ezzel hozzájárulva a falak és a vakolat védelméhez.

A megfelelő védelemhez időtálló anyagból készült párkány szükséges, amely egyaránt jól tűri a fagyot, illetve az erős napsugárzást is. Így amennyiben éppen ablakcsere előtt áll, semmiképp sem feledkezzen meg a megfelelő párkány kiválasztásáról sem!

Párkány beépítése ablakcsere során

Ablakcsere előtt érdemes egyeztetni a munkálatokat végző szakemberekkel, hogy a nyílászáró csere során a párkányok beépítését is vállalják-e. 

A párkányok az ablakcsere után is beépíthetőek bármikor, viszont a falak védelme érdekében érdemes beszerelni közvetlenül a csere után. Természetesen ezt megteheti Ön is, viszont a megfelelő ragasztás és szigetelés érdekében érdemes szakemberek segítségét kérni.

Ha párkány beszereléséről van szó, Az Ablakbudapest csapata segíthet Önnek! Válassza ki az ön számára legmegfelelőbb párkányt és bízza tapasztalt szakemberekre a beszerelést!

Párkány típusok - Milyen típusú párkányt érdemes választani?

Az Ablakbudapest kínálatában összesen négyféle párkány található meg, amelyeket be is szerelnek. 

A belső műanyag párkány előnye, hogy ellenáll a nedvességnek, valamint felülete UV álló, így a színes és a hófehér párkány sem színeződik el. Kamrás szerkezetének köszönhetően magasabbfokú hőszigetelést nyújt lakásának. Ez a típus megfelelő választás, amennyiben az ablakcsere célja otthona esztétikusabbá varázsolása.

Legolcsóbb külső párkány a külső műanyag párkány, amely a többi külső párkányhoz hasonlóan nedvességtűrő, illetve a belső műanyag párkányhoz hasonlóan UV álló és kamrás szerkezetének köszönhetően kitűnő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Több színben is elérhető, így ez a típusú párkány könnyen hozzáillesztheti otthona stílusához.

Az alumínium párkány tökéletes védelmet nyújt nedvesség ellen, így óvva a külső falakat. Kamrás szerkezetének köszönhetően a hőszigetelésben is segítséget nyújthat Önnek. Amennyiben a legjobb párkányt szeretné megtalálni a falainak hideg elleni védelmére, ez a típus a megfelelő választás Önnek!

Lemezpárkány legnagyobb előnye, hogy kedvező árú megoldást nyújt a falkávát érő külső hatásokkal szemben. A csupán 1 mm vastag szerkezettel rendelkező párkány szinterezve is rendelhető. Kedvező választás Önnek, amennyiben kedvező áron szeretne egy esztétikus, külső hatásoktól védő párkányt lakásában.

Összefoglalva egy párkány nem csupán esztétikai funkciókat lát el, hanem otthona védelmében is nagy szerepet játszik. Érdemes épp ezért otthonához leginkább passzoló párkányt választania ablakcsere során, amihez természetesen szakemberek segítségét is kérheti.


Otthon