A kínai horoszkópban tizenkét állatövi jegy található, minden állatjegy tizenkét évenként egyszer kerül uralomra. Az állatjegyek által képviselt energiák befolyásolják az életedet, de nem csak a születési éved fontos. Ugyanis a születésed hónapját, napját, és óráját is egy-egy állatövi jegy uralja.

A születési éved kiindulópontot ad, leginkább a külvilágban való megjelenésedet, a rólad szerzett első benyomásokat írja le, de a személyiséged egészére is hatással van.

Nézzük meg, egyesével a tizenkét állatövi jegy személyiségre gyakorolt hatását!

Patkány

A Patkány évében született ember első látásra kiismerhetetlennek tűnik a külvilág számára. Kettősség jellemzi, néha lazán beszélget másokkal, máskor viszont racionálisnak és higgadtnak tűnik. Közvetlen, de mégis titokzatos, mert az érzelmi világát nem tárja fel mások előtt. Mozgékony, változékony, vállalkozó szellemű, szereti a szabadságot, és a függetlenséget.

Bivaly

A megfontoltság és a nyugalom árad belőle a külvilág felé. Ő az, aki nem kapkod és képes higgadtan, türelmesen várni. A szenvedélyes emberek szemében kissé lassúnak tűnhet. Inkább megfontolt, de határozott léptekkel halad a célja felé. Nehéz őt gyorsan meggyőzni, mert szilárdan áll a lábán, és időre van szüksége, amíg befogadja az új dolgokat.

Tigris

Határozottnak és célratörőnek tűnik, még a számára idegen emberek is hamar megbízhatnak benne. Előfordulhat, hogy gyakran megszólítják az utcán és segítséget kérnek tőle. Azért történhet ez, mert azt sugározza ki magából a külvilág felé, hogy képes védelmet nyújtani. Ez valóban így is van, mert korrekt, őszinte, akár átveszi mások terhét, és lehet rá számítani a bajban.

Nyúl

Nyugodt, békés, konfliktuskerülő, nem vált ki szélsőséges érzelmeket a megjelenése a külvilágban. Kerüli is a kétes, veszélyes helyzeteket, mondván jobb a békesség. Arra viszont figyeljen, hogy mások ne erőltessék rá az akaratukat. Nehezen mond nemet, mert mindenkinek szeretne megfelelni. Ez a megfelelési kényszer kényelmetlen helyzetbe sodorhatja, és azon kaphatja magát, hogy visszaéltek a kedvességével.

Sárkány

Erős a kisugárzása, nagy akaraterővel rendelkezik, nem könnyű meggyőzni őt. Rengeteg ötlete van, érdeklődéssel fordul az új lehetőségek felé. Kísérletező típus, ezt furcsamód mégis azért teszi, hogy megtalálja a stabilitását. Amikor úgy érzi, hogy rátalált arra, amit keresett kitartóan fog küzdeni érte.

Kígyó

Nem feltétlenül vágyik a szereplésre, mégis a lelke mélyén szeretné, hogy felfigyeljenek rá. A célja nem a magamutogatás, hanem az, hogy segíthessen másoknak a benne rejlő bölcsességgel. A külvilág tanácsait nehezen fogadja el, inkább ő az, aki útmutatást ad másoknak.

Kedves, barátságos, könnyen teremt kapcsolatokat. Optimistán áll a világhoz, pozitív hozzáállása magával tud ragadni másokat is, jó érzés a közelében lenni. Nagy energiákkal rendelkezik, ami olykor átcsap meggondolatlanságba. Érdemes figyelnie arra, hogyan fogalmaz, nehogy megbántson másokat.

Kecske

Kedves, barátságos személyiség, általában jó ízléssel rendelkezik, aki a Kecske évében született. Elfogadó másokkal szemben, nem valószínű, hogy gyakran konfliktusba kerül számára ismeretlen emberekkel. Megfontolt, mérlegelő, előbb gondolkozik, és csak utána cselekszik. A váratlan események könnyen kizökkenthetik az egyensúlyából, ezért inkább elkerüli azokat.

Majom

Nyitott személyiség, könnyen teremt kapcsolatot a külvilággal. Kíváncsi és szórakoztató személyiség, ugyanakkor távolságtartó is. Az érzelmi világát nem fedi fel mások előtt. Amikor egy Majom évében született emberrel találkozunk, számíthatunk rá, hogy nyíltan és egyenesen megmondja majd a véleményét.

Kakas

Fontosak számára a külsőségek, neki számít az, hogy mit gondolnak róla mások. E miatt odafigyel a megjelenésére, és az öltözködésére. Stílusa udvarias, mindenkivel jól el tud beszélgetni, de ő is elvárja a tiszteletet a másiktól. Bízik a képességeiben, szereti a kezébe venni az irányítást. Belül érzékeny, de ezt a tulajdonságát elrejti a külvilág elől.

Kutya

Nyugodt személyiség, aki biztonságot képes árasztani magából a környezete felé. Nem igazán rajong a hirtelen változásokért, jobban kedveli a megszokott dolgokat. Ő nem fordul másokhoz segítségért, tőle viszont gyakran kérhetnek útmutatást. Képes bölcs tanácsokat adni, és nagy terheket cipelni a vállain, ezt valahogy a külvilág is megérzi.

Disznó

Mozgékony, szereti a változatosságot, ami valószínűleg feltűnik mások számára is. Érdeklődő, kedves, és nyitott személyiség. A belső világát viszont elrejti a külvilág elől, ez egyfajta védekezési mechanizmus. Ugyanis érzékeny a lelki világa, és a látszat ellenére mélyen megérintik a külvilág eseményei.


Ezotéria - Horoszkóp