Szemvizsgálat

Ideális esetben a vizsgálatokat végeztessük ugyanazon a helyen. A nyomon követett változások, a jelentkező látásromlás akár szembetegséget is jelenthet. Ha ugyanott vizsgálják szemünket, akkor az állapotok összehasonlításával komplex képet kaphatunk szemünk egészségéről. Kiemelten fontos, hogy cukorbetegségben szenvedők folyamatos szemészeti kontroll alatt legyenek, hiszen ez a betegség teljes vaksághoz is vezethet.

Napjainkban a szürkehályog kialakulása az egyik vezető szembetegség. Amennyiben időben észlelik a kezdődő betegséget, a legtöbb esetben gyógyítani is tudják. Ahhoz, hogy szemüvegünk legyen, már nem szükséges orvosi rendelőbe menni, hiszen az optikában dolgozó optometrista elvégzi a szükséges vizsgálatokat.

Vizsgálat típusok

A látásellenőrzés során a már meglévő korrekcióval – szemüveg, kontaktlencse – állapítják meg a látásélességet. A látásvizsgálat többek között a computeres szemvizsgálatot is magába foglalja. Fundusfotó és szemfenék vizsgálatára is lehetőség van. Fundus kamerával készített fotóhoz nem szükséges a pupillatágító szemcsepp, így a vizsgálat kényelmesebbé válik.

A funduskamerás vizsgálat gyors, beutaló nélkül és fájdalommentesen elvégezhető. Ajánlott cukorbetegségben, magas vérnyomásban, illetve makula degenerációban szenvedő betegek esetében. A szemnyomásmérés a zöldhályog korai felismerésében játszik fontos szerepet. Az elkészült felvételeket és a szemnyomási eredményeket szemész szakorvos értékeli és állítja ki a távdiagnózist. Szükség esetén visszarendelik a pácienst további vizsgálatokra.

Teljes körű szolgáltatás

A Style Optikánál a szemvizsgálat során a legmodernebb műszerekkel diplomás optometrista vizsgálja látásunkat. A vizsgálat javasolt nem csak látásromlás esetén, hanem új szemüveg készítése előtt is. Kontaktlencsénél is, mindenképpen vegyünk részt alkalmassági vizsgálaton. 

Időpontfoglalással, várakozás nélkül vehet részt a különböző szemvizsgálatokon. A mért eredmények alapján, a széles szemüvegkeret és lencse kínálatból akár azonnal is, a helyszínen megrendelheti szemüvegét, kontaktlencséjét.


Egészség