Sokan nem veszik komolyan a füstcső ellenőrzését, valószínűleg nem is tudják, hogy egy rosszul bekötött vagy eltömődött füstcső a család életébe is kerülhet.

A rossz elvezetés következményei

A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, az elégtelen égés során keletkezik. Abban az esetben, amikor az égéstermék elvezetése nem megfelelő, megnő a szén-monoxid mérgezés kockázata.

A gáztüzelésű fűtőberendezések üzemelése során szén-monoxid halmozódhat fel a következő esetekben: 

- Abban az esetben, ha a kémény vagy füstcső kialakítása nem az előírásoknak megfelelően történt.

- Amiatt, hogy az összekötő elem tömítése elöregedett, lyukacsossá vált. Ebben az esetben a tömörtelenség miatt a kürtő helyett a légtérbe távozik az égéstermék.

Szilárd tüzelésű fűtőberendezés esetén a füstcső eltömődéséből eredhetnek a problémák. Az eltömődés, elkormosodás miatt a cső keresztmetszete leszűkül, ennek következtében az égéstermék visszaáramlik.

Fontos az ellenőrzés és a karbantartás

Amennyiben rendszeresen ellenőrizteti berendezéseit, és évente legalább egyszer átnézeti a fűtőrendszerét, és hibás füstcső esetén megteszi a szükséges lépéseket, akkor nincs miért aggódnia. A hibák kiküszöbölésével életet menthet. Fontos, hogy a füstcsövek és a hozzá kapcsolódó idomok jó minőségűek legyenek és tökéletesen illeszkedjenek.

A VasMuszakiBolt.hu-nál kapható füstcsövek 0,5 mm vagy 2 mm falvastagsággal rendelkeznek, fekete és zománcozott festett kivitelűek. Amennyiben bizonytalan a megfelelő füstcső kiválasztását illetően, forduljon a cég munkatársaihoz.

A füstcsövek beszereléséhez minden esetben kérje szakember segítségét, mert a legkisebb hiba is végzetes lehet. Kisebb tisztítási feladatokat magunk is el tudunk végezni, azonban a szén-monoxid nagyon veszélyes. Bízzuk inkább a profikra az ellenőrzést és karbantartást is. 

A webáruház fűtésrészlegén minden lényeges fűtésszerelési terméket megtalál. Nemcsak a különböző átmérőjű füstcsövek közül választhat, de kéménytisztításhoz szükséges eszközöket, égésjavító és koromtalanítást elősegítő termékeket is választhat a kínálatból.

 


Egészség Otthon