Amikor a nyomtatónk azt jelzi, hogy kifogyott a festék, akkor bizony nem sok lehetőségünk van, ha továbbra is ezzel a szerkezettel szeretnénk nyomtatni. A megoldás az, hogy a megfelelő festéktípust, azaz a tintasugaras nyomtatókba új tintapatront, a lézernyomtatóba pedig tonerkazettát vásárolunk.

Elsőre ez annyira nem tűnik komplikált feladatnak, és valójában nem is az, de egyetlen akadállyal szembe kell néznünk, ami pedig nem más, mint a bőség zavara. Az elsődleges információ, amit tudnunk kell, hogy az eredeti, márkás utántöltők mellett léteznek kompatibilis, alternatív tonerek is. Alapvetően az ember a nyomtató márkája szerint választ tonert is, viszont az utángyártott típusok kapacitása és minősége is éppen olyan kifogástalan, mint a márkás társaiké. Fontos megjegyeznünk, hogy a legnagyobb különbség a két termék ára között mutatkozik meg, nem a minőségében. Így ha nem igényeljük, hogy az új tonerkazetta azonos márkájú legyen a nyomtatónkkal, akkor sokat faraghatunk a nyomtatási költségekből. Erre példa a kiváló Q2612A toner, ami abszolút kompatibilis a HP nyomtatóval és mindemellett megfelel a nemzetközi szabványoknak is.

Ha nem akarunk kísérletezni, és az egyetlen információ, amivel rendelkezünk az a nyomtatónk típusa, akkor ennek segítségével is könnyen megtaláljuk majd a megoldást, elég nyomtató márkáját és a modelljét meghatároznunk. A Canon márkájú lézernyomtatókhoz ilyen döntés esetén tehát az eredeti Canon toner való, ha bízunk az alternatív tonerekben, akkor pedig választhatunk más gyártásút is.

Akárhogy döntünk, lényeges, hogy odafigyeljünk a vásárlásunk körülményeire, azaz mindenképpen egy megbízható forrásból vásároljuk meg a kiválasztott festékpatront vagy tonerkazettát. Erről úgy győződhetünk meg, hogy a nyomtatási kellékeket árusító üzletek általában a téma szakértői, ezért kínálatuk is eszerint van felépítve. Onnan tudhatjuk, hogy jó helyen járunk, hogy szükség esetén tanácsot is kérhetünk, amire hozzáértő választ kapunk, illetve nagyon fontos, hogy a termékekért vállalják a felelősséget, esetenként a garanciát.

A fotó forrása:

CIGI / Shutterstock.com


Munka