Ennek tükrében az emberek hanyagsága orvosolható, és a párás, meleg terek okozta fertőzésveszély kiküszöbölhető megfelelő tisztítószerek rendszeres alkalmazásával. Ma már különböző uszodahigiéniai szerek szerezhetők be, amelyek megölik a baktériumokat és megóvják az uszoda használóit egyéb kellemetlenségektől.

Az uszodai higiénia alapkövetelménye

A padló- és felülettisztítás területén számos lehetőség közül válogathatsz. A Delta Clean által forgalmazott Maya Shine padló- és felülettisztító 1 és 5 literes kiszerelésben egyaránt megvásárolható. Mindamellett, hogy alkalmazható minden mosható kemény felületen - legyen az üveg, műanyag vagy márvány -, kézi és gépi használatra egyaránt alkalmas. Nagy tisztító hatása mellett kifejezetten csillogó felületet biztosít, mindemellett pedig foltmentesen szárad. Használata során nem szükséges öblíteni, hígítási aránya pedig 0,25-1%-os, pH-értéke pedig 7,0-8,0 közé tehető. 

A Maya Strong szintén 1 és 5 literes kiszerelésben is kapható. Intenzív padló- és felülettisztítást biztosít, mivel nagy hatású általános tisztítószer koncentrátum. Citrusillatának köszönhetően nem kell tartanod a kellemetlen szagoktól. Leginkább mosható felületek tisztítására leszel képes a koncentrátum segítségével. Hatóanyagának köszönhetően könnyen bánik el a járófelületen lerakódott zsíros, valamint olajos szennyeződésekkel. Továbbá ragyogóan tiszta és illatos felületet hagy maga után. Kézi mellett gépi tisztításra is alkalmas a folyadék, mindemellett pedig öblítésmentesen használható. Ajánlott hígítási százaléka 0,1-1%-os, míg a pH-ja 8,0-9,0. 

Savas felülettisztítás

Uszodahigiénia szempontjából a vízkőoldás is kifejezetten lényeges, amelyre a savas kémhatású tisztítószerek képesek. A Power Acid alkalmas saválló tárgyak és felületek tisztítására egyaránt. A szanitertárgyakról sikeresen eltávolítja a vízkövet, a mészkövet, a mézszappant, a húgykövet, a rozsdát és a cementet egyaránt, csillogó tisztaságot hagyva maga mögött. Mindemellett nyugodt szívvel használható krómozott szerelvényeken, saválló csempéken, porcelántárgyakon és fajansz tisztítására egyaránt. 

A szer illatmentes, azonban felületre való felvitelét követően mindenképpen öblítést igényel. Ajánlott hígítási aránya 1-10%, pH-ja pedig 1.0-3.0. Amennyiben szeretnél többet megtudni az uszoda tisztántartásához szükséges tisztítószerek kiszereléséről, használatáról, valamint hasznosságáról, akkor keresd fel a Delta Clean Kft weboldalát, ahol bővebben információhoz juthatsz.


Egészség