És ekkor történik meg az is, hogy végre nemcsak te kérdezel, hanem téged is kérdeznek, így jó, ha minél felkészültebben várod az állásinterjúra érkezőket. Ebben nyújt most segítséget a Sofőr állás munkavállalói kérdéseket soroló listája.

Mert igen, elég hosszú a kérdések listája, hiszen nem egyszerű döntés előtt áll az, aki épp munkahelyet vált és például sofőr állást keres. De lássuk csak, mik azok a leggyakoribb kérdések, amelyek szinte minden alkalommal elhangzanak!

Mire kíváncsi egy sofőr?

Elsőre mindenki az anyagiakat vágná rá, és tesszük ezt mi is, hiszen a pénzügyi ajánlat nagyon nagyot nyom a latba, így biztosan számíthatsz olyan kérdésekre, amelyek a bérezést és a béren kívüli juttatásokat firtatják. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az őszinteség fontosságát.

Persze a munkakörülmény hasonlóan fontos terület, így nem árt tudni, hogy milyen fuvarokat, tartani kell-e a pihenőidőt, milyen váltási rendszerben és milyen gépekkel kell majd dolgozni.

Hasonlóan meghatározó faktor, hogy mennyire elérhető az iroda baj esetén, ami lehet akár egy váratlan meghibásodás, rosszabb esetben baleset is. Nem árt előre tisztázni a kommunikációs útvonalakat is, hiszen talán ez az egyik legnehezebben betartatható belső szabály. Ha már az összes munkakörülmény tisztázásra került, még akkor se fújd ki a levegőt, jönnek az újabbak!

Mit tartogat a jövő?

Ezek firtatják azt, hogy a család mennyire ülhet be a céges autóba vagy mennyire nem, hogy működik a parkolás és a tankolás, és persze itt kerül szóba a jövőkép is.

Talán ez az egyik legmeghatározóbb paraméter, ugyanis ha nincs előrelépési lehetőség, akkor kénytelen lesz a szerencsétlenül járt sofőr egy helyben toporogni, ami aztán rövid időn belül felmondáshoz, váltáshoz vezethet. Teljesen jogosan merülnek fel ezek a kérdések, így ha eredményes toborzó szeretnél lenni, akkor felkészülten, már a kész válaszokkal várod a jelentkezőket.

Légy őszinte és felkészült!

Nem várhatod el a leendő munkavállalótól, hogy őszinte és felkészült legyen, ha te magad nem vagy az! Ezért aztán időről időre összegezd a tapasztalataidat, frissítsd a tudástáradat, hogy minél aktualizáltabb feleleteket adhass a munka iránt érdeklődőknek!

Ne akarj senkit átvágni, ne ködösíts, mert csak magad alatt vágod a fát! Ha nem a valóságot kapja a leendő sofőr, akkor csak azt éred el, hogy munkába állása után kapja a hidegzuhanyt, és rossz szájízzel távozik. 

Ugye te is szeretnél magadnak hosszú távra sofőröket találni? Akkor nincs más hátra, mint hogy őszintén szembesítsd a munkalehetőség előnyeivel és hátrányaival is, és hagyd meg neki a döntést, hogy szeretné-e a te cégedet erősíteni vagy keres tovább!


Munka