Mi is az a tehertaxi, bútortaxi?

Amikor a költöztetés találkozik a taxizással, akkor abból lesz a tehertaxi. Gyakorlatilag a tehertaxi lényege az, hogy egyetlen bútort (vagy legalább is kisebb mennyiséget) költöztetünk A-ból B-be. Sajnos ezt taxival nem lehet kivitelezni, a költöztető cégek pedig sok esetben nem vállalják a túl alacsony díjazás miatt. Mégis vannak olyan jól szervezett cégek, melyek vállalják a tehertaxizást, mint szolgáltatást.

Sok esetben ugyanis nagyon jól tud jönni, pl. ha valaki egyetlen bútort akar elhozni a születitől, vagy épp elvinni hozzájuk. Vagy vett egy használt, összeszerelt bútort, amit haza szeretne vinni, de nem fér be az autóba, vagy nincs is autója. Ezekben az esetekben kifejezetten a tehertaxi szolgáltatásra van szükségük az embereknek. Nincs szükségük arra, hogy egy teljes teherautónyi dobozt és bútort elszállítsanak számukra. Viszont épp elég nagy az az egyetlen bútor ahhoz, hogy teherautó kelljen a szállításához.

Miért nehéz erre jó céget találni?

A legtöbb költöztetéssel foglalkozó cég nem vállal tehertaxizást, mert egyszerűen nem éri meg nekik. Ez részben a rossz szervezettségüknek vagy a kevés rendelésszámuknak szól. Nem tehetik meg, hogy 0,5-1-2 órára kiessenek egyetlen bútor szállítása miatt. A nagyobb, komolyabb mennyiségű megbízásokat vállalják csak el.

Ugyanakkor nem igaz ez minden piaci szereplőre, lehet megbízható, profi, tehertaxi szolgáltatást vállaló céget is találni. Ilyen rugalmas és megbízható költöztető cég a Servitius és Partnerei költöztetés is, akik állnak az ügyfeleik rendelkezésére tehertaxi szolgáltatásukkal is. Mindezt teszik úgy, hogy semmit sem engednek a megszokott színvonalból és tervezhető árazásból.

Nincs feláruk (miközben sok szereplőnél van), és épp oly gondossággal szállítják egyetlen bútordarabunkat is, mint egy teljes lakásra való bútort. Ráadásul rendelkeznek akkora kapacitással, és vannak olyan jó fuvarszervezők, hogy egy beérkező igényt 1-2 órán belül is tudnak teljesíteni.

Minden megoldható

Mint azt már olvashatta korábban, nagyon rugalmasan is kezelheti egy cég a tehertaxi szolgáltatását. Nem kell ennek feltétlenül mumusnak lennie. Csak jó fuvarszervezés és stabil cég kell hozzá, ahol olyanok dolgoznak, akik valóban értenek a költöztetéshez. Az pedig, hogy tényleg akár már egy órával később is elkezdődhet a bútor szállítása, csak hab a tortán. Az ilyen megbízható fuvarozó cégekkel érdemes költöztetni is.


Otthon