Ez a néhány hét alkalmas arra, hogy a szívét-lelkét és az otthonát is ünneplőbe öltöztesse az ember. Mialatt rendezgeti a dekorációkat, a tökéletes helyet keresi az ünnepi kellékeknek, kiválasztja az idei szezonra szánt ünnepi lakberendezési elemeket, úgy hangolódik napról napra az év legfontosabb ünnepére. 

Gyertyák, hangulatfények

A késő őszi hetek borongósabb napjaira tökéletes megoldás a hangulatfények és a gyertyák használata. Ez a két kiegészítő az, amivel nem lehet mellényúlni, nem lehet belőle túl sokat választani, mivel a fény az ünnepi időszak meghatározó eleme. A gyertyák önállóan egy stílusos tartóban, csoportosan egy szép tálra egymás mellé rendezve vagy mécsestartóban ablakpárkányon, polcokon egyaránt jól mutatnak.

Bármelyiket választja otthona díszítőelemeként, nagyon fontos a biztonságra fokozott figyelmet fordítani. A mécseseket mindenképpen üvegedénybe kell elhelyezni, így nem folynak ki, nem tesznek kárt sem bútorban, sem textíliákban. A gyertyákat semmiképpen ne hagyja égve olyan helyiségben, ahol éppen nem tartózkodnak! 

Díszpárnákkal könnyedén

Ha az otthonában kialakított stílust az ünnep alkalmával nem szeretné jelentősen megváltoztatni, mégis szeretne egy kis frissítést, akkor a következőket tanácsoljuk. 

A meglévő színekkel harmonizáló textilek, párnák elhelyezése rövid idő alatt megvalósítható. A kanapéhoz érdemes egy, maximum két minta nélküli, egyszínű díszpárnát tenni kiegészítésnek. A leghatásosabb az arany, bronz vagy ezüst színek alkalmazása. Ha harmonizál a piros otthona színeivel, akkor azt is bátran választhatja! A piros klasszikus karácsonyi kiegészítő, mivel erőteljes és meghatározó, ezért elég, ha néhány helyen felbukkan a lakberendezési kiegészítőkben. Ez lehet a kanapén elhelyezett meleg takaró vagy az étkezőben az asztalnál használt teríték. 

A nappali és hálószoba díszpárnáit kis időráfordítással cserélni lehet. Tökéletes ünnepi hatást kelt a kanapén elhelyezett néhány rendkívül dekoratív és exkluzív díszpárna. A hálószobában a párnák és az ágytakaró összhangjára mind színekben, mind mintázatban mindenképpen figyeljen. Ebben a helyiségben érdemes a kevesebb több elvet követni, legyen két-három ünnepi hangulatú díszpárna és egy különleges hatású takaró az ágyon.

Gondoljon a gyerekekre is!

Ha a családban gyermek is van, őket is vonja be a hangolódásba. Kerüljön a gyerekszobába is fényfüzér és néhány színes díszpárna. A nappaliban vagy az étkezőben is érdemes pár ünnepi figurát elhelyezni, aminek főképp a kicsik fognak örülni. A közös időtöltés, a készülődés és várakozás mindenki számára legyen felemelő élmény. 

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez még több ötletet talál a Díszpárna.com Webáruház oldalán!


Otthon