Az első lépések

Nincs szükség arra, hogy kimozdulj otthonról, és hosszasan állj sorban különféle papírmunkákra várva. Mindent elintézhetsz online, az otthonod kényelméből.

Az AB Plusz lehetőséget ad arra, hogy egy online ügyfélportálon keresztül bonyolítsd le az átregisztrálást. Ha .hu-s domaint vagy nemzetközi domaint szeretnél átregisztrálni, annak nincs külön díja. Az egyetlen megkötés, hogy egy év hosszabbítást mindenképpen ki kell fizetned.

Mi kell egy .hu-s domain átregisztrálásához?

Bár fizikai dokumentumokat nem kell egyik hivatalból a másikba vinned, teljes mértékig sajnos nem lehet megúszni a papírmunkát. Amennyiben .hu-s domaint regisztrálnál át, kelleni fog a domain jelenlegi tulajdonosa által kitöltött és aláírt domain megrendelőlap, valamint a nélkülözhetetlen dokumentumok.

Az AB Plusz kifejezetten kéri, hogy ne postán, hanem faxon vagy szkennelve küldd el ezeket elektronikus levél útján, a többit ők intézik. Ez igazán nagyszerű, hiszen túl azon, hogy kényelmes ez a megoldás, még a környezetet is óvod azzal, hogy nem kell felesleges borítékokat vásárolnod.

Mi a helyzet külföldi domainek esetén?

Itt egy kicsit bonyolódik a helyzet, de szerencsére nem megoldhatatlan. Az eredeti domain regisztrátoroddal kell felvenned a kapcsolatot, és el kell kérned a domainhez tartozó úgynevezett AUTHORISATION CODE-ot. Amennyiben .com, .net, .info, .org vagy .biz a domainvégződésed, a domainen lévő Lock-ot mindenképpen le kell venni ahhoz, hogy át lehessen regisztrálni az adott domaint.

Ha beszerezted az AUTHORISATION CODE-ot, küldd tovább az új regisztrátorodnak e-mailben. Ha ezzel megvagy, elkezdődik az átregisztrálás folyamata. Ha a domainvégződésed .com, .net, .info, .org vagy .biz, akkor érkezni fog egy angol nyelvű elektronikus levél arra az e-mail-címre, amivel annak idején regisztráltad a domainedet. Az e-mailben található linkre kattintva lehetséges az átregisztrálás jóváhagyása.

Ezt követően csak az van hátra, hogy az új domainregisztrátor is kattintsa le azt a linket, amit kap e-mailben, és ezzel a domain átregisztrálása meg is történik.

Ezek kellenek még a megrendelőlapon felül

Magánszemélyek esetén szükség van a magánszemély nyilatkozatára, mely a domainmegrendelő harmadik oldala. Magánvállalkozóknak el kell küldeniük a vállalkozói igazolvány másolatát, míg cégeknek a cégbírósági végzést és az aláírási címpéldány másolatát is.

Alapítványok, iskolák, önkormányzatok és különféle egyesületek esetén adószám-igazolásra, alapító okiratra vagy pedig cégbírósági bejegyzési másolatra van igény, valamint az aláírási címpéldányra.


Munka