Hogyan segíti az elektromos cigaretta a kezdeteket?

Amikor elhatározod, hogy leteszed a cigarettát, az első nehézség az lesz, hogy nem tudod, mit is kezdj a kezeddel. Folyamatosan hiányozni fog az a mozdulat, amikor a szádhoz emelted a cigarettát, szívtál egyet, majd leengedted. Sokan sokféleképpen küzdenek meg ezzel a kihívással. Van, aki eszik, rágózik, van, aki nyalókázni kezd, és van, aki inkább elektromosra cseréli a hagyományos cigarettáját.

Neked mindened megvan már, amire egy kezdő vapernek szüksége lehet? Alapokért és bázisokért keresd a Liquid-Aroma.hu honlapját, hogy kedvedre válogathass! 

Fokozatosság elve

A megszokott mozdulaton kívül még egy mumusa van a dohányzásnak, ami nem más, mint a nikotin. Mivel ez egy igen komoly függőséget kialakító szer, nem egyszerű egyik napról a másikra megválni tőle, de nem is reménytelen. Ha elektromos cigit használsz, lehetőséged van arra, hogy fokozatosan csökkentsd a bevitt nikotinadagot, de mellette különböző praktikákkal növelheted a karcosság élményét. Ennek köszönhetően pedig szinte észre sem fogod venni a változást.

Milyen előnyei vannak még, ha átállsz elektromos cigarettára?

Tulajdonképpen nagyon sok szempontból jobban jársz vele, mint a hagyományos társával. Mivel itt csak egy gőz van, és nincs égéstermék, amit beszívsz a tüdődbe, sokkal kevésbé terheli meg a szervezetedet. Elmaradoznak a reggeli köhögési rohamok, vagy a fojtogató érzés, mikor rohanni kell valahová, esetleg magasra lépcsőzni. Sokkal kisebb igénybevételnek teszi ki a tüdődet, ezért bátran kijelenthető, hogy az egészségedre sincs olyan káros hatással az elektromos cigaretta.

Ezen felül az elektromos cigarettából beszívott, majd kifújt füst/gőz egyáltalán nem kellemetlen szagú. A beletöltött e-liquid aromázottságától függően igazán fergeteges illatokkal lehet betölteni azokat a tereket, ahol nagy erővel megy a gőzölés. Míg a hagyományos cigaretta elszívása után rendszeresen érezhetted magad kellemetlenül a ruhádon, hajadon megülő szagok miatt, addig az elektromos cigarettával nem kell ilyen hatásoktól tartani. A környezeted is nagy valószínűséggel imádni fogja a kifújt gőz illatát, és többé már nem kell majd bujkálni a szagok elfedése érdekében.

Az elektromos cigaretta szívása után azt a kellemetlen szájízt is elfelejtheted, amit a hagyományos cigaretta szívásakor megkerülhetetlennek tartottál.


Egészség