Túlzás lenne azt állítani, hogy Luis Suárez visszatérne a Barcelona csapatához, akkor robbanna az átigazolási bomba, de az biztos, nagyon érdekes eseménye lenne a nyári átigazolási időszaknak ez a mozzanata. És ha már átigazolás, számos fogadási lehetőség van erre vonatkozóan is a Librabet oldalán, elég ide kattintani. Az biztos, hogy az Uruguay-i támadónak 2022 nyarán lejár az Atlético Madriddal kötött szerződése, ahogy az is szinte biztosra vehető, hogy a játékos távozik jelenlegi csapatától. Persze ilyenkor az a kérdés, hogyan, pontosabban hova tovább.

A 35 éves játékosnak egészen lenyűgöző karrier áll a háta mögött. Nyert spanyol és holland bajnokságot, van Spanyol Kupa és Holland Kupa aranyérme. Ünnepelhetett Bajnokok Ligája sikert és egyebek között FIFA klubvilágbajnoki címet is. És ezek persze „csak” a nagyobb címek.

Annak ellenére pedig, hogy Suarez 33 évesen, 2020 nyarán, hatmillió fontért írt alá az Atletico Madridhoz, a klubnál töltött ideje alatt 34 gólt szerzett, ami azt bizonyítja, hogy még mindig nagyon is képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Ezért is hozták már több csapattal is szóba a nyári átigazolás kapcsán. Ahogy halad előre az idő, úgy változik, melyik lesz Suárez végső állomása. Szó van arról, hogy a tengerentúlra teszi át a székhelyét, és az MLS-ban folytatja pályafutását. Ugyanakkor egyes fogadóirodák szerint az is elég könnyen előfordulhat, hogy a támadó visszatér a Premier Leauge-be: a három legvalószínűbb eshetőség az Arsenal, az Aston Villa, és a West Ham United. (Ne feledjük, Suárez Angliában is letette a névjegyét, a Liverpool csapatában négy szezont húzott le, és 133 mérkőzésen 82 gólt lőtt.)

Újra Katalónia?

De könnyen lehet, hogy el lehet vetni a fogadóirodák tippjeit, amely között egyáltalán nem szerepel lehetséges opcióként a Barcelona. Márpedig könnyen megeshet, hogy Suárez visszatér Katalóniába. És bár Suárez úgy érezte, hogy a Barcelona némileg elárulta a távozása idején, spanyol lapértesülések szerint a játékos szeretne visszatérni, azért, hogy a Camp Nouban fejezze be a pályafutását. Állítólag a támadó már felvette a kapcsolatot a klub elnökével, Joan Laportával, hogy jelezze a vágyát egy esetleges visszatéréssel kapcsolatban. Egyúttal hajlandó lenne belemenni fizetésének csökkentésébe, csak azért, hogy létrejöjjön az üzlet. Mindezt tenné azért, hogy ne kerüljön ki a topfutball vérkeringéséből, és a legmagasabb szinten játszhasson. A játékos ugyanis úgy érzi, képes még mindig kimagaslóan teljesíteni.

Ahhoz, hogy az FC Barcelona megkezdhesse a tárgyalásokat az uruguay-i labdarúgóval több ajtót be kell zárnia. Az egyik legfontosabb, hogy eldőljön Erling Haaland sorsa. De nagyon valószínű, hogy a norvég támadó nem köt szerződést a katalán klubbal, leginkább azért, hogy a Barcelonának nincs meg a szükséges anyagi háttere az üzlet megkötéséhez. Továbbá képben van még Robert Lewandowski, a Bayern München gólvágója is. És bár a lengyellel kapcsolatban a bajor klub egyértelműen jelezte, marad a Bayernnél, azért érdemes lesz kivárni ennek a végét. Nem lenne akkora meglepetés, ha Lewandowski távozna Németországban. Főleg úgy, hogy többször pedzegette már, hogy más csapatban is kipróbálná magát.


Sport