Típusok

Az első és legfontosabb kérdés, hogy a hűtőszekrény beépített vagy szabadonálló legyen-e. A beépitett modellek esztétikusabbak, modernebb hatásúak, a különálló hűtőknek viszont nagy előnye, hogy külön is cserélhetők.

Következő lépésben azt kell mérlegelni, hogy mekkora fagyasztóra van szükség. Nagyobb családoknak vagy családi házban élőknek a hűtőszekrény mellett szükségük lehet fagyasztószekrényre vagy fagyasztóládára. Lakástulajdonosoknak a korlátozottabb helykínálat miatt mérlegelniük kell, hogy van-e szükségük fagyasztóra, és ha igen, hogyan oldható meg az elhelyezése.

Kombinált hűtő: az ideális megoldás

Helyhiány esetén ideális megoldás lehet a Trikolor.hu-nál kapható kombinált hűtőszekrény. Ezek külön hűtő és fagyasztó résszel is rendelkeznek, de szerencsére a háztartások eltérő igényeit szem előtt tartva különböző változatban és méretben kaphatóak:

Méret: a kombinált jellegből adódóan csak közepesen magas (max. 170 cm) vagy magas (170 cm felett) modellek jöhetnek szóba. Fontos megemlíteni az egyre divatosabb kétajtós, azaz side by side hűtőszekrényeket. Ez a típus nagyobb szélessége miatt eléggé helyigényes, viszont roppant stílusosak, és könnyebben rendszerezhető benne az élelmiszer. Természetesen legtöbbjük az alsó részen nagyméretű fagyasztó rekesszel is el van látva.

Kialakítás: a fagyasztószekrény elhelyezésétől függően megkülönböztetünk alul fagyasztós (amikor a fagyasztórész alul található) és felül fagyasztós (amikor a fagyasztó felül helyezkedik el) hűtőszekrényeket. Előbbi modellek általában magasabbak, és a fagyasztórészük is nagyobb, mig utóbbiakban jellemzően csak kisebb, jelképes méretű fagyasztó található.

Hűtés módja: a kombinált hűtőszekrények piacán léteznek egy és két kompresszoros modellek. Utóbbiak nagy előnye, hogy a hűtő és a fagyasztó rész külön vezérelhető, és a külön kompresszornak hála a fagyasztás is gyorsabban történik.

Energiatakarékosság: mivel a hűtőszekrény az a háztartási eszköz, amely állandóan működésben van, ezért érdemes energiatakarékos modellt választani, tehát A+++ vagy A++ energiaosztályút. A jó döntéssel hosszútávon jelentős összegek takarithatók meg,

Szín: míg a beépített hűtők gyakorlatilag láthatatlanok, a szabadonálló típusok esetén nem elhanyagolható szempont a megfelelő szín kiválasztása. A két leggyakoribb szín a fehér és az inox (azaz a rozsdamentes acél), melyek közül mindenki kiválaszthatja a konyhájába legjobban illőt.


Otthon