Limonádék

Finom frissítő készíthető citrusokból. Nem is kell bele cukor, ha pár édes narancsot is belefacsarunk az italba. Ha teszünk bele mentát, akkor pedig a nyári meleg egyik legjobb italát kapjuk. Ha csak egyszerű szomjoltót akarunk készíteni, akkor csepegtessünk a vízbe pár szem citrom- vagy lime levet, és máris feldobtuk a savanykás ízzel az italt. Limonádéba használjunk bátran gyömbért, ínyencek egy csipet fahéjat is kipróbálhatnak. Kerüljük a cukrot és az édesítők hozzáadását. Ha szükséges, akkor használjunk mézet édesítésre.

Gyümölcsvíz

Gyümölcsvíz szinte a legtöbb gyümölcsből készíthető. Feldaraboljuk a gyümölcsöket, vizet öntünk rá, kicsit állni hagyjuk, lehűtjük és már kész is.

A lime-os vízbe rakjunk egy pár szelet uborkát, így szintén kiváló és egészséges szomjoltót kapunk.  Gyümölcsvizet készíthetünk szénsavmentes vízből, de ihatjuk szódával vagy szénsavas ásványvízzel is.

Az ásványvízről és az ásványvíz trendekről ITT olvashatsz bővebben.

Tea

Ne feledkezzünk meg az egyik legősibb italtól, a teáról, ami télen és nyáron is kiváló folyadékbeviteli forrást jelent. A fekete teát ihatjuk tűzforrón üresen, citrommal, mézzel vagy tejesen (tényleg nagyon finom így is!). A vörös tea kifejezetten finom lehűtve. Kicsit édeskés, így aztán tényleg nem kíván édesítőt. Zöld és fekete teát este már ne igyunk. És a jázmint is kerüljük este, mert nem fogunk tudni elaludni. Gyümölcsteák hidegen és melegen is fogyaszthatóak. Ezek sem kívánnak semmilyen édesítő anyagot, mert annyira finom az aromájuk, hogy ezért az élvezetért érdemes fogyasztani. És ott vannak a gyógyteák, melyek szintén kiegészíthetik a teázási szokásainkat. Pl. a kamilla, a citromfű, a zsálya, a családlevél… kiváló ízű és jótékony hatású italok. És nagyon egészségese is.

Hogy melyik gyógynövény milyen betegséget gyógyít, akkor kalkulátorunk (ide kattintva) választ ad.

További egészség-kalkulátorainkat a cikk alatt találod.


Egészség Életmód