Kiindulópontnak mindig jó ha találunk egy olyan oldalt, ahol jópár ilyen sportfogadásokat kínáló iroda listázásra kerül, hiszen akkor már van egy kiinduló listánk, amelyet aztán bizonyos paraméterek mentén megvizsgálhatunk - mert körültekintőnek kell lennünk, hiszen a pénzünket fogjuk az adott cégre bízni.

A legfontosabb tehát annak meghatározása, hogy megbízható, ismert irodáról van-e szó, ezért mindenképpen érdemes előzetesen néhány kört futni az adott oldal hátterét illetően. Könnyebb a helyzetünk, ha ismertebb oldalról van szó, de minden esetben olvassunk utána az oldalon található adatoknak, nézzük meg a szabályokat, tekintsük át a befizetési és kifizetési feltételeket - például nem igazán javasolt egy olyan oldalon fogadni, ahol könnyű befizetés mellett roppant nehéz a kifizetési folyamat.

Második lépésként aztán tekintsük át az adott oldalról szóló véleményeket, hiszen rengeteg ember írja meg ilyen-olyan tapasztalatait, de fontos figyelembe venni, hogy egyetlen rossz vélemény még nem minősít egyetlen oldalt sem, hiszen egyetlen rossz fogadás is arra vihet embereket, hogy kirohanást intézzenek egy iroda ellen. Jópár véleményt átolvasva azért elég könnyen képet kaphatunk az adott oldal működéséről, hiszen ha a kifizetést illetően sok a panasz, akkor az oldal kerülendő, de ha összességében jók a vélemények, akkor nem kell aggódnunk.

Példának okáért a 22bet vélemények szinte kizárólag pozitívak, egy-két kevésbé szerencsés játékostól találunk kifakadásokat, de azok sem érintik az oldalt vagy éppen a kifizetéseket. Tehát a lényeg, hogy mindenképpen informálódjunk regisztráció és befizetés előtt, hiszen a vélemények nagyjából mindent elárulnak az adott irodáról.

Szintén zsebbevágó tényező az adott oldalon elérhető promóciók és bónuszok nagysága, sőt az, hogy egyáltalán vannak-e ilyen ösztönző tényezők - találhatunk jópár olyan oldalt, ahol listázva vannak a fogadóirodák belépési bónusz alapján. Viszont itt érdemes arra odafigyelni, hogy milyen feltételek mellett kapjuk meg a bónuszpénzt vagy fogadhatunk ingyen és ha tisztában vagyunk a kondíciókkal, akkor persze mindenképpen törekedjünk ezek kihasználására.

Ha ezekkel az alapvető feltételekkel tisztában vagyunk, akkor már számításba vehetünk olyan dolgokat is, mint például az adott oldal kinézete, az eseményekre vonatkozó statisztikák mennyisége, az esetleges élő közvetítések, az elérhető sportágak és speciális piacok megléte. És nehogy azt higgyük, hogy ez nem annyira fontos, egy kellemes kinézetű, könnyen kezelhető felületen jóval jobb fogadási élményt érhetünk el, mint ha egy rossz kinézetű, nehezen kezelhető oldalon fogadnánk.

Napjainkban azt is meg kell fontolnunk, hogy az adott online fogadóiroda milyen platformot biztosít mobiltelefonra, ugyanis nem meglepő módon döbbenetes ütemben fejlődik a mobiltelefonos fogadási piac és ha az adott iroda jó mobilplatformot kínál, akkor bármikor bárhonnan fogadhatunk és követhetjük eseményeink állását, sőt akár menedzselhetjük pénzügyeinket is. És higgyük el, ez rendkívül fontos adottság, hiszen így akár a kocsmában ülve is fogadhatunk félidőben kedvenc csapatunk mérkőzésére. Ráadásul az igazán jó fogadóirodák saját applikációval rendelkeznek, ami a desktopos verzióhoz képest egy jóval egyszerűbb, letisztultabb kezelési felületet kínál.

Még egy dolog kiemelendő azon paraméterek közül, amelyeket figyelembe kell vennünk a számunkra legjobb fogadóiroda kiválasztásánál, ez pedig a vevőszolgálat, hiszen nagyon fontos, hogy ne kelljen napokat várni egy válaszra, ha kérdésünk van, tehát mindenképpen érdemes kideríteni, hogy az adott oldalon van-e online chat, van-e telefonos elérhetőség és így tovább. Főleg azért is fontos ez, ha gondunk lenne esetleg a befizetéssel, kifizetéssel, vagy valamilyen algoritmus véletlenül lezárná az accountunkat, mert szerencsejáték-függőség szempontjából esetleg kiválasztottak minket.

Emellett persze még figyelembe vehetjük az oldal múltját, hírnevét, a szorzók nagyságát, az elérhető események mennyiségét is, de sok interneten elérhető írással ellentétben azért itt meg kell említeni, hogy nem annyira nehéz megtalálni a nekünk való, megfelelő sportfogadási platformot. A fentebb említett vizsgálatok nem tartanak tovább 10-20 percnél és akár még tehetünk is pár próbát az adott oldallal, mielőtt befizetnénk komolyabb összeget, de a lényeg, hogy minimális elővigyázatossággal biztos, hogy kellemes élmény lesz a sportfogadás és ha még pénzt is nyerünk, akkor egyáltalán nem fogjuk sajnálni azt a 10 percet, amit a kiválasztásnál elidőztünk.


Sport