Mindenképp érdemes tehát jobban is megismerkednünk a legmagasabb minőséget képviselő prémium ital történetével, előállításával, valamint az egyes változataival.

Letisztult és lágy ízek egyenesen Skócia legmagasabban fekvő lepárlójából

A neves márka születésének története egészen 1843-ig nyúlik vissza, amikor is egy William Matheson nevű úr fejéből kipattant maga az ötlet. A létrehozott ital páratlan komplexitása és fantasztikus lágy természete sokakat lenyűgözött, ezért az alkalmazott receptúrához mind a mai napig szigorúan ragaszkodnak a vállalatnál.

A tökéletességre való szakadatlan törekvés, valamint a skót felföld páratlan esszenciája egyaránt megjelenik minden pohár Glenmorangie whiskyben. A fenntarthatóság jegyében a lepárló ősi titkait, valamint a magas minőség fenntartását a kézműves mesterekből álló Tain férfiak társasága őrzi szigorúan.

Különleges fortélyok az érlelés és desztillálás során

Az érlelés során kizárólag a legfinomabb tölgyfahordók kerülnek használatba, és bizony a magas minőségi követelmények miatt egy-egy hordó a kétszeri használatot követően már feledésbe is merül.

A vállalat dolgozói már-már művészi szintre fejlesztették magát az érlelést, emellett pedig kontinenseket is átutaznak újabb és újabb inspirációk után kutatva. Ha egy hordót érdekesnek találnak, akkor tesztelés alá vetik, hogy a gyakorlatban is bizonyítást nyerjen az elméletük.

A folyamat során az egész Skóciában legmagasabbnak számító nyolc méteres üstök is bevetésre kerülnek. Így kizárólag a legkönnyebb és legtisztább alkohol gőzök szállnak fel a kondenzáló terület felé, amelynek eredményeként egy tiszta, lágy és nagyságrendekkel elegánsabb whisky kialakítására nyílik esély.

Glenmorangie whiskyk többféle változatban

Amennyiben a klasszikus ízeket, az eleganciát és a tradíciókat részesítjük előnyben, akkor Glenmorangie Original 10 Years Whisky virágos aromáit és kifinomult tisztaságát érdemes megízlelnünk.

Hogyha szívesen kísérletezünk a narancsos, csokoládés vonulattal, akkor a Glenmorangie Quinta Ruban Whisky kedvéért fogunk leginkább elcsábulni. Főként akkor, amikor először érezzük majd a leírhatatlanul selymes utóízét.

De szintén nem akármilyen aroma kavalkádban lehet részünk egy kellemes pohár Glenmorangie Lasanta kortyolgatása közben, amely a spanyol hordók igazi varázslatában részesít majd minket.

Persze legalább ekkora élményt ígér a Glenmorangie Nectar D’or 12 Years Whisky kóstolása is. Vanília, narancs, lime, datolya és mazsola egyaránt fel fog tűnni az előttünk illatozó nedű jegyeit találgatva, az első kortyok után pedig az az érzetünk támadhat, mintha éppen egy cukrászdában lennénk.


Gasztro