Mindössze annyit kell tenned, hogy megvásárolod a SHIB-et, amikor a Shiba Inu ára alacsony, és akkor adod el, amikor a SHIB ára magas. A különbség tiszta profit. Tedd félre, amíg meg nem engedheted magadnak a Lamborghinit, amire szemet vetettél.

 Könnyűnek hangzik, nemde? De ha ennyire egyszerű lenne, akkor mindenki ezt csinálná. A profitszerzés nem mindig egyszerű – különösen a kriptovaluták változékony világában. A piaci volatilitás yo-yo-szerűen küldi fel és le a SHIB árfolyamát. Megjósolhatatlanul, figyelmeztetés vagy nyilvánvaló ok nélkül emelkedik új csúcsokra és zuhan történelmi mélypontokra. Shiba Inu vásárlásakor a múlt héten befektetett 500 euród ma érhet akár 2500 eurót – vagy éppenséggel csak 100 eurót.

A daytrading elbűvölő, de a piac időzítése hírhedten nehéz. A gyorsan változó Shiba Inu árfolyamra vonatkozó előrejelzések szerinti vásárlás és eladás még a legkomolyabb profi befektetőket is zavarba hozza.

A SHIB értéke drámaian változhat a globális piac dinamikája, a nemzetközi szabályozási változásokkal kapcsolatos spekulációk, a milliárdosok tweetjei és sok más tényező következtében. A piac időzítése akkor is nehéz lenne, ha ismernénk az összes befolyásoló tényezőt, márpedig bizonyos, hogy nem ismerhetjük mindet.

Ha azon tűnődsz, hogy vajon miért veszít pénzt hosszú távon szinte minden daytrader, akkor most már tudod, hogy ez az oka.

A vicc egy viccről

2013-ban Jackson Palmer és Billy Marcus szoftvermérnökök létrehozták a Dogecoin nevű kriptovalutát. Az érme logója egy népszerű mém alapján készült, amelyen egy shiba inu képe és a szándékosan elírt "doge" szó volt látható.

Senki sem számított arra, hogy a Dogecoin komoly kriptovalutává vagy jó befektetéssé válik. Ez egy vicc volt, a Bitcoin paródiája.

De az ára emelkedett, az emberek pénzt kerestek rajta, és nemsokára a kriptopiac megtelt mém érmékkel.

2020-ban egy Ryoshi nevű személy vagy csoport létrehozta a Dogecoin paródiáját, és elnvezte Shiba Inu-nak. Ryoshi nagyképűen kikiáltotta az új érmét "a Dogecoin gyilkosának".

A SHIB már a kezdetektől fogva egyedülálló volt. Ryoshi 1 kvadrillió tokent hozott létre, és ezek 50%-át a Uniswapba zárta. Ryoshi a fennmaradó 500 billió érmét elküldte az Ethereum megalkotójának, Vitalik Buterinnek.

Buterin több mint 50 billió SHIB-et — ami akkoriban több mint 1 milliárd dollárt ért — adományozott az indiai COVID-Crypto segélyalapnak.

2022. január 1-jén a Kriptomat minden regisztrált ügyfelének 2,022 SHIB érmét adott. Akkoriban 20 euróért 1 millió SHIB-et lehetett vásárolni, így az ajándék leginkább szimbolikus volt. A Shiba Inu árfolyama azonban a 2021. szeptember végi 0,00000607 eurós értékről november 3-ra 0,00005704 eurós történelmi csúcsra emelkedett — ez mintegy 9400%-os ugrás volt néhány hét alatt. Bármi lehetségesnek tűnt.

A Shiba Inu továbbra is népszerű a kripto befektetők körében. Nagyon kevés pénzből nagyon sok SHIB-et lehet vásárolni, és ha az ár ismét megugrik, a hozam óriási lehet.

Nem csoda, hogy a Shiba Inu folyamatosan ott van a 20 leginkább adott és vett kriptovaluták listáján.

Befektetés Shiba Inu-ba

Az iparág megfigyelői eléggé megosztottak a mém érmékkel kapcsolatban. A Shiba Inuhoz hasonló érmék és tokenek általában nem kapcsolódnak DeFi alkalmazásokhoz, sem gyűjthető NFT-khez vagy más projektekhez. Kizárólag spekulánsok és befektetők számára vannak létrehozva.

A SHIB körül azonban kialakult egy közösség, és egy gazdag ökoszisztéma, amely két további kriptovalutát, valamint a csere és a staking mechanizmusokat is támogatja. A közösség tagjai — a ShibArmy (avagy Shib hadsereg) — aktívan irányítják az ökoszisztéma jövőjét, kiválasztják a támogatandó jótékonysági szervezeteket, és olyan új alkalmazásokat építenek amik aztán a Shiba Inu-n futhatnak.

Számos befektető számára vonzó a SHIB tokenek rendkívül alacsony ára. Néhány ezer eurós befektetés esetén akár 1 milliárd SHIB-et is birtokolhatunk. Ha az ár 0,01 euróra (vagy akár csak 0,001 euróra) emelkedne, a néhány ezer euró milliókra növekedne.

Tanuljunk a múltból

Mi lenne, ha egy hónappal vagy egy évvel ezelőtt vásároltál volna Shiba Inu-t? Ha 100 EUR értékben vásároltál volna SHIB-et, akkor most mennyit érne a befektetésed?

Kíváncsi vagy? Használd a Kriptomat "Mi lenne akkor, ha" kalkulátorát, amely éjjel-nappal frissülő áradatok alapján végzi el a számításokat. A kalkulátor a tényleges múltbeli áradatok alapján pontosan meg tudja mondani, hogy a 100 eurós befektetésed ma mennyit érne.

Ami azt illeti, a kalkulátor a Kriptomat platformon kapható több mint 350 kriptovaluta bármelyikének esetében megmutatja, hogy ma mennyit érne a 100 eurós befektetésed.

A kalkulátor azt mutatja, hogy a rövid távú volatilitástól függetlenül a kriptovalutába való befektetés jelentős hosszú távú hozamok forrása.

Az egyik jó módszere a hosszú távon emelkedő tendenciák kihasználásának a Kriptomat ismétlődő vásárlási funkciójának igénybevétele, amely lehetővé teszi, hogy heti, kétheti vagy havi rendszeres vásárlások ütemezését állítsuk be. Napi egy bögre Starbucks kávé áráért cserébe lassan, de folyamatosan építheted a kriptoportfóliódat olyan hosszú távú célok támogatására, mint a nyugdíjba vonulás, az ingatlanvásárlás vagy egy drága egyetemi oktatás kifizetése.

A lényeg

Daytraderek milliói tanúsíthatják, hogy a kriptopiacon a magas és alacsony árak megjósolása egyáltalán nem könnyű. A Shiba Inu árfolyamát befolyásoló tényezőkből túl sok van és túl homályosak ahhoz, hogy nyomon lehessen követni őket.

A volatilitás megnehezíti a daytraderek életét, de a hosszú távú Shiba Inu árfolyamtrendek fényében a hatásai csekélyek.

A kripto befektetések világában semmi sem biztos, de a ShibaArmy számos boldog tagja járt sikerrel azáltal, hogy a kripto egyenlegére hosszú távú befektetésként tekintett.

A Kriptomatról

A 2018-ban alapított Kriptomat Európa legegyszerűbb platformjának bevezetésével forradalmasította a kriptovaluták világát. A Kriptomat annyira egyszerűvé teszi a digitális pénzügyeket, hogy bárki bárhol hozzáférhet ahhoz a szabadsághoz, méltányossághoz és beteljesüléshez, amit a kripto képvisel. Ügyfelek százezrei bíznak meg a Kriptomatban Európa-szerte és a világ 120 országában, kriptovaluták vásárására, eladására, átváltására, szerzésére, megosztására és az azokba való befektetésre használva a platformot.


Pénzügy